Trabzon kaçakçılıkta kaçıncı sırada?

 Gürcistan sınır kapısından valiz içerisinde yasal olmayan yöntemlerle Trabzon’a getirilen Tekel ürünlerini emniyet güçleri yakaladığında kaçakçılar hakkında yasal işlem yaptı.ÜÇ YILDAN BAŞLIYORBavullarda ele geçirilen Tekel ürünlerinin sayısına göre ceza

Trabzon kaçakçılıkta kaçıncı sırada?

 Gürcistan sınır kapısından valiz içerisinde yasal olmayan yöntemlerle Trabzon’a getirilen Tekel ürünlerini emniyet güçleri yakaladığında kaçakçılar hakkında yasal işlem yaptı.

ÜÇ YILDAN BAŞLIYOR
Bavullarda ele geçirilen Tekel ürünlerinin sayısına göre cezai işlem uygulanırken kaçakçılık ürünlerinin fazla olması halinde 3 yıldan 6 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası ile; bu ürünleri ticari amaçla bulunduran, nakleden satışa arz eden veya satanlar 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve on bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılıyor.

KAÇAKÇILIKTA 35. SIRADA
2012 yılı verileri Türkiye genelinde Trabzon’un kaçakçılıkta 81 il arasında 35 sırada olurken 2012 yılında Trabzon Emniyetine bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdürlüğünün yapmış olduğu operasyonlarda Türkiye’ye yasa dışı yollardan sokulmuş 405 bin paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Sigara kaçakçılığında Türkiye genelinde 35’inci sırada yer alan Trabzon’da bu kadar fazla sigaranın yakalanması ise ülke genelinde uygulanan sigara zamlarının neden olduğu belirlendi.

AKARYAKITA KAÇAK DARBE
Türkiye’nin diğer sorunları arasında yer alan akaryakıt kaçakçılığında ise Trabzon 51. sırada yer alırken emniyet güçleri 6 bin litre kaçak akaryakıtı Trabzon’da ele geçirdi. Bölgede kaçak akaryakıt kaçıran hakkında adli para cezasına çarptırılırken hüküm yiyen kaçakçıların da olduğu ifade edildi. Öte yandan Trabzon’da bazı akaryakıt istasyonlarına yasal işlem yapılarak para veya kapatma cezası verildi.

PYD ve ÖSO’ya SERBEST
Sarp Sınır Kapısı’ndan ülkeye giren kaçak ürünlere bölgede emniyet göz açtırmazken aynı uygulamanın Suriye ile Türkiye sınır kapılarında yapılmadığı gözlerden kaçmadı. Suriye’deki iç savaşı bahane sayan PYD ve ÖSO örgütleri kontrolünde Türkiye’ye her gün 1500 ton kaçak akaryakıt kaçakçılar tarafından sokulurken Genelkurmay’ın açıklamalarına göre bu kaçakçılığı 3 bin kişi aynı anda yapıyor. Aynı kapıdan ne kadar Tekel ürünü girdiği bilinmezken sayısının günde milyonları aştığı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler