Trabzon İl Müftüsü sert çıktı!

Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, Diyanet bünyesinde görev yapan imam, müezzin ve din adamlarının işlerinin sadece camilerde insanlara namaz kıldırmak olmadığını belirterek, "Biz namaz kıldırma memuru değiliz" dediDİPLOMAYI YIRTMAK LAZIM Trabzon İl Müftüsü

Trabzon İl Müftüsü sert çıktı!

Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, Diyanet bünyesinde görev yapan imam, müezzin ve din adamlarının işlerinin sadece camilerde insanlara namaz kıldırmak olmadığını belirterek, "Biz namaz kıldırma memuru değiliz" dedi

DİPLOMAYI YIRTMAK LAZIM
Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı, Merkez Kur'an Kursu ile Hizmet İçi Eğitimleri devam eden din görevlilerine verdiği seminerde, "Adam gibi adam olacaksınız. Çocuklarımızı lise mezunu, üniversite mezunu yaptık ama çekirdek yemesini öğretemedik. Yediği çekirdeğin kabuğunu çöp kutusuna atmasını öğrenememiş bir üniversite mezununun aldığı diplomayı yırtmak lazım. Onun için diyorum ki adam gibi adam yetiştirmeyen eğitimden hayır gelmez" dedi.

NAMAZ KILDIRMA MEMURU
Müftü Çakı, "Biz namaz kıldırma memuru değiliz. Biz bu milletin hem dünyalarına hem ahiretlerine ışık tutuyoruz. Görevin hakkını vermeyenlere Allah bunun hesabını soracaktır. Aşk ile sevda ile göreve sarılmazsak başarılı olamayız. Lastiği boşa gelmiş patinaj yapan araba gibi yerimizde saymayalım" dedi.

TÜCCAR ZİHNİYETİYLE BU İŞ OLMAZ
Müftü Çakı, "Bir camiye gidiyorsunuz bakıyorsunuz ki, cemaatin kimi bir köşede oturmuş, bir kısmı diğer köşede karşılıklı sohbet ediyor, spordan, siyasetten muhabbet ediyorlar. Demek ki görevlimiz cemaatini işleyememiş, pişirememiş.

Din görevlisi cemaatine lokum ikram eder gibi, her gün, her hafta farklı bir konuyu işleyecek, cemaatini yetiştirecektir. Tüccar zihniyetiyle görev yapmayalım. "Ben okur satarım" olmaz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler