Trabzon için hayati önem taşıyor

Okutan, Valilik B Toplantı Salonunda Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, fındık ve çaya bağımlı üreticiyi, daha çok gelir getirici Trabzon hurması, kocayemiş, Yomra elması, lik

Trabzon için hayati önem taşıyor

Okutan, Valilik B Toplantı Salonunda Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, fındık ve çaya bağımlı üreticiyi, daha çok gelir getirici Trabzon hurması, kocayemiş, Yomra elması, likarpa gibi ürünler ile süs bitkisi yetiştiriciliğine yönlendirmek için başlatılan proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Tarımda Alternatif Ürün Yetiştiriciliği Projesinin Trabzon için hayati önem taşıdığını ifade eden Okutan, ''Trabzon'da geçmişi olan ve bu bölgede çok rahat yetiştirilen birçok ürünün hatta Trabzon'un ismini verdiği Trabzon hurması bile unutuldu. Trabzon hurması, kocayemiş, karayemiş, Yomra elması, likarpa gibi yöremize özgü ürünlerin çiftçimize daha çok getiri sağlayacağına ve çiftçimizin daha çok kazanarak milli ekonomimize daha çok katkı yapacağına inanıyorum'' dedi.

Okutan, Trabzon hurması, kocayemiş, kokulu üzüm, kivi, karayemiş, Trabzon hurması, Yomra elması, likarpa gibi ürünler için başlatılan çalışmaların olumlu bir şekilde sürdüğünü vurgulayarak, şunları söyledi:
''Alternatif ürünlerin yetiştirilmesi için ilimizde mevcut Çevre ve Orman Bakanlığı'na ait fidanlıklar değerlendirilecek. Bölgemizde kendi başına yetişen likarba meyvesi ihracata açık gelir getirici bir meyvedir. Bugünkü piyasalarda kilosu 15?20 avro arasındadır. Bu konuda da çalışmalarımıza start vererek doku kültürü metodu ile sıfır ve iki yaşında 100 bin fide temin edeceğiz. 2 bin 500 dolayında 4 yaşında anaçlık bahçe ve örnek üretim bahçeleri tesis edeceğiz. Ayrıca süs bitkiciliği konusunda da çalışmalar başlattık. Bölgemizde üretilebilecek fidan çeşitleri tespit ettik, bu çeşitleri üretip süs bitkiciliğinde de söz sahibi olacağız.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler