Trabzon-GAP'a Eren'den destek

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İbrahim Özen üniversite açılış konuşmasında “Trabzon ile Güneydoğu arasında oluşturulacak raylı sistem Trabzon'un geleceğidir” diyerek MÜSİAD'ın projesine destek vermişti. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başka

Trabzon-GAP'a Eren'den destek
Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İbrahim Özen üniversite açılış konuşmasında “Trabzon ile Güneydoğu arasında oluşturulacak raylı sistem Trabzon'un geleceğidir” diyerek MÜSİAD'ın projesine destek vermişti.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Eren, KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç'in Trabzon ziyaretleri esnasında konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Eren Trabzon Türkiye'nin lojistik üssü olmalıdır şeklinde ki açıklamaları ile MÜSİAD'ın GAP demiryolu projesine destek verdi.

Doğu Karadeniz İçin GAP-Trabzon Demiryolu'nun önemli bir girişim olduğunu ifade eden Başkan M. Şadan Eren, 10 yıldan beri savundukları bu projenin 9. kalkınma planında da yer aldığını belirtti. MÜSİAD'ın Trabzon örgütünün GAP-Trabzon Demiryolu Projesi için son dönemde gündem oluşturmasının çalışmanın geleceği açısından önemli olduğunu kaydetti.

M. Şadan Eren, GAP 'ın Trabzon'a Demiryolu ile bağlanması kadar Trabzon'un bir lojistik üs haline getirilmesinin de gerekliliğine değindi. Türkiye'nin gerek komşu ülkeler ile gerekse dış ticareti açısından Trabzon'un avantajlı bir lojistik üs olarak değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Başkan M. Şadan Eren, “ Türkiye'de ilk kez odamız tarafından teşvik kanunundan beklentilerimizi rapor haline getirerek hükümet ve yerel dinamiklerin görüşüne sunduk.

Bu raporda, öncelikli olarak mevcut teşvik sisteminin 2008 yılında sonlandırılmaması, uzatılması gerçeğini ifade ettik. Ardından ikinci olarak ise 2009 yılında uygulanması beklenilen Bölgesel ve Sektörel Teşvik konusunda da Trabzon için lojistik üs önerisinde bulunduk.

Trabzon'da lojistik üs kurulur ve bu alana teşvik sağlanması halinde GAP'da üretilen ürünlerin pazarlanması için gerekli olan yatırım olanakları gelişir. Bundan Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz Bölgesi ve dolayısıyla Türkiye ekonomisi kazançlı çkar ”diye konuştu.

Bu açıklamalarla Trabzon'un geleceği açısından kritik bir viraj demiryolu projesi konusunda olumlu gelişmelerin olduğu belirirken yerel seçimler öncesinde Trabzon da gündemi demiryolu projesi belirliyor.

MÜSİAD Trabzon Şubesi'nin bir süre önce ortaya koyduğu Trabzon-GAP demiryolu projesi toplumun tüm kademeleri tarafından destek görmeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel