Trabzon Fati ile Birlikte Yürüdü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Beyazay Derneğince yürütülen "Türkiye Fati ile Birlikte Yürüyor" projesi kapsamında Trabzonda'da yürüyüş düzenlendi.Bugün Uzun Sokakta ilk öğretim okulu öğrencileri ve velilerin katılımıyla başlayan yürüyüş Atatürk

Trabzon Fati ile Birlikte Yürüdü

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Beyazay Derneğince yürütülen "Türkiye Fati ile Birlikte Yürüyor" projesi kapsamında Trabzonda'da yürüyüş düzenlendi.

Bugün Uzun Sokakta ilk öğretim okulu öğrencileri ve velilerin katılımıyla başlayan yürüyüş Atatürk Alanında sona erdi.

Öğrencilerin "FATİ ile yürüyoruz" yazılı pankartlar taşıdığı yürüyüş, Uzunsokak ile Atatürk Alanı arasında gerçekleştirildi.

Yürüyüşe katılanlar "Fati isimli görme engelli karakterin tanıtım yüzü olduğu bu etkinlikle Türkiye genelinde seslerini duyurmak ve engelliler için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Kampanyanın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Beyazay Derneğinin katkısıyla hazırlandığını ifade edilirken, bundan sonraki faaliyetlerin "FATİ Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Türkiye İle Buluşuyor" ve "FATİ Engellilerle Birlikte Yaşama Kültürünü Artırmak İçin Dünya İle Buluşuyor" başlıkları altında devam edileceği kaydedildi.

Kampanya süresince 576 konferans, 4 bin 320 saat eğitim, 12 yarışma, tiyatro gösterileri, yaz kampları, materyal dağıtımı, çizgi film gösterimi, belgesel, sinema filmi ve yurt dışı etkinlikleri gibi faaliyetler yapılacağı, FATİ projesini tüm dünyayla buluşturmak için çalışmaların yürüteceği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel