Trabzon eserlerine sahip çıkıyor

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon genelinde bulunan eski eser ve kültürel varlıkların korunarak turizme kazandırılması için yapılması gereken çalışmalar konusunda Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Karaoğlu ile görüş alışverişinde bulundu.

Trabzon eserlerine sahip çıkıyor


Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Abdulkadir Karaoğlu'nu makamında kabul eden Vali Nuri Okutan, Trabzon'un çok köklü bir tarihe sahip olduğunu belirterek, ilimizde bulunan eski eserlerin turizme kazandırılması amacıyla çok önemli bir projeyi hayat geçireceklerini söyledi.


İlk aşamada il merkezinde bulunan Alacahan'ın İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırılmasının ardından buranın Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca tarihi geçmişine uygun bir şekilde restore edileceğini kaydeden Vali Okutan, geleneksel el sanatlarının üretilmesi konusunda yapılacak çalışmaların bu mekanda yürütüleceğini söyledi.


Araklı Konakönü'nde bulunan 23 tarihi tescilli sivil mimarili eski eserin 'Sokak Sağlıklaştırılması' projesi kapsamında restore edilerek kültür ve turizm hizmetine kazandırılması için proje çalışmasına başlayacaklarını da sözlerine ekleyen Vali Okutan, Sürmene'de bulunan Memişağa Konağı'nın yanındaki Hacı Yakupoğlu Konağı'nın da kamulaştırıldığını ve çok kısa bir süre içerisinde restorasyon çalışmalarına başlanacağını belirtti.

Trabzon'un kültür, sanat ve estetik şehri olduğunu yineleyen Vali Okutan, Trabzon'un tarihinin korunarak bu muhteşem eserlerin turizme kazandırılması için önemli çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, Trabzon'un turizmde hak ettiği yere çok kısa bir zaman zarfında ulaşacağına inandığını kaydetti.


Öte yandan Vali Okutan, Ortahisar Mahallesi'nde bulunan tarihi binalardan tespit edilecek bazılarının turistik amaçlı kullanılmak üzere kamulaştırılması için çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel