Trabzon en güvenilir illerden biri

Trabzon'da suç oranlarında önceki yıllara oranla belirgin bir düşüş yaşanıyor. 2006 yılında Trabzon'da şahsa ve mala karşı 3 bin 435 adet suç gerçekleşirken, 2008 yılında bu rakam 2 bin 446 olarak kayıtlara geçti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon

Trabzon en güvenilir illerden biri

Trabzon'da suç oranlarında önceki yıllara oranla belirgin bir düşüş yaşanıyor. 2006 yılında Trabzon'da şahsa ve mala karşı 3 bin 435 adet suç gerçekleşirken, 2008 yılında bu rakam 2 bin 446 olarak kayıtlara geçti.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon'un en güvenli iller arasında yer aldığını belirterek suç oranlarında yüzde 40'lık bir düşüş yaşandığını ve şehrin kötü imajının artık geçmişte kaldığını söyledi.

Trabzon'un 24 saat herkesin rahatlıkla gezip dolaşabileceği bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Okutan "Trabzon Türkiye'nin önemli bir şehri olması münasebetiyle hep ön plana çıkıyor. Belki başka gerekçelerde var, bu araştırmalı. Verileri dikkatte aldığımızda gerek şahsa karşı işlenen suçlarda, gerek mala karşı işlenen suçlarda Trabzon'a denk düşebilecek sosyal göstergeleri olan illeri karşılaştırdığımızda geride kalıyor” dedi.

Trabzon'da 4 tane ilçeye ek emniyet teşkilatı ve karakol kurduklarını kaydeden Vali Nuri Okutan “Bu şu anlama geliyor ek veri toplama ve daha fazla suçlara vakıf olma anlamına geliyor. Buna rağmen yüzde 40'lara yakın bir düşüş söz konusu bütün olaylarda. Trafik olayları bizim rakamlarımızı yükseltiyor. Ancak buna rağmen yüzde 40'a varan bir düşüşle karşı karşıyayız” diye konuştu.

"YANLIŞ BİR İMAJ VAR; BUNU DÜZELTMELİYİZ"
Vali Nuri Okutan, şahsa ve mala karşı işlenen suçların tamamında bir düşme söz konusu olduğuna dikkat çekerek "Örneğin 2006 yılında mala karşı ve şahsa karşı işlenen suçların toplamı 3 bin 435 iken, 2007'de 2 bin 987 düşmüş durumda. 2008 yılında ise 2 bin 446 olarak gerçekleşti. Diğer illerle karşılaştırdığımızda örneğin gasp ve yağma olayları başlığı adı altında, zorla çek senet imzalatma-alma, kadın-kız kaçırma, çocuk kaçırma, tehdit, aile fertlerine kötü muamele, meskun mahalde ateş etme gibi olayların tamamında bir düşüş söz konusu. Şahsa karşı, mala karşı işlenen suçların tamamında bir düşme söz konusu. Karşılaştırma yaptığımızda Trabzon, suç oranları bakımından Türkiye standartlarının altında. Ama yanlış bir imaj var. Bu imajı düzeltmeliyiz” şeklinde konuştu.

"TRAFİK SUÇLARINDA ARTIŞ VAR AMA TEDBİRİMİZİ ALIYORUZ"
Tüm önlemlere rağmen trafik suçlarında ise artış yaşandığını ve bunu asgariye indirme için bir dizi önlemler aldıklarını belirten Vali Okutan "Trafikte işlenen suçlarda bir miktar artış var, bu bizim verilerimizi biraz değiştiriyor. Yeni yollarımız yapıldı, hız yapma oranı arttı. Giderek aldığımız önlemlerle bu durumu daha düşük seviyeye çekeceğiz" açıklamasını yaptı.

Vali Okutan, Trabzon'un aslında bir kültür ve sanat şehri olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“Artık biz bütün yoğunluğumuzu sanata kültüre veriyoruz. Aslında bu eskiden de öyle idi ancak kamuoyunda pek fazla bilinmiyordu. Şimdi bizler idareci olarak bu yönünü ön plana çıkartmaya çalışıyoruz. Silah ruhsatı taleplerinde çok önemli bir düşük var. Silah ruhsatlarında yediye bir oranında düşme söz konusu. Bu hem talepte var, hem de ruhsatlandırmada. İnşallah bu devam edecek. Trabzon, kültür, sanat ve spor şehri olduğunu herkese gösterecek. Bunun kamuoyu tarafından bilinmesi belki sağlanmış olacak. Bizim de çalışmalarımız bu yönde olacak.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel