Trabzon Emniyeti'nden dolandırıcı uyarısı!

Çarşıbaşı İlçe Emniyet Müdürü Baki Ayarman, vatandaşları kontör dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.Baki Ayarman, ilçede esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, telefon ve iletişim araçları ile yapılan dolandırıcılık konusunda bilgi v

Trabzon Emniyeti'nden dolandırıcı uyarısı!

Çarşıbaşı İlçe Emniyet Müdürü Baki Ayarman, vatandaşları kontör dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Baki Ayarman, ilçede esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek, telefon ve iletişim araçları ile yapılan dolandırıcılık konusunda bilgi verdi. Ayarman, ziyaretlerde, telefonla dolandırıcılığın önüne geçmek için uyarı broşürü bastırdıklarını ve bunları vatandaşların en çok kullandığı işyeri ve kurumların camlarına yapıştırdıklarını belirterek, kendilerini polis, komiser, cumhuriyet savcısı gibi unvanlarla tanıtıp, mağdurlar üzerinde psikolojik baskı kuran, banka şubelerine ve ATM cihazlarına yönlendirerek hesaplarına para veya cep telefonu numaralarına kontör yüklenmesini isteyen şahıslara, vatandaşların kesinlikle itibar etmemesi gerektiğini söyledi.

Devletin hiçbir kurumunun vatandaştan para veya kontör istemeyeceğini herkesin bilmesi gerektiğine dikkati çeken Ayarman, vatandaşların, bu tür durumlarla karşılaşmaları halinde en yakın polis birimine veya "Alo 155 Polis İmdat" hattına bilgi vermesini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler