Trabzon Dernekleri isyan etti

Trabzon Dernekleri Federasyonu İstanbul Üniversitesi rektör seçimindeki adaletsizliğe tepki gösterdiler.Trabzon Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu olarak bir açıklama yaptılar.İşte o açıklama:"Üniversitelerimiz; Ülkemizi temsil eden en önemli kurumlard

Trabzon Dernekleri isyan etti

Trabzon Dernekleri Federasyonu İstanbul Üniversitesi rektör seçimindeki adaletsizliğe tepki gösterdiler.

Trabzon Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu olarak bir açıklama yaptılar.

İşte o açıklama:

"Üniversitelerimiz; Ülkemizi temsil eden en önemli kurumlardan birisi olup, ülkemizin kalkınmasında, modernleşmesinde çağdaş demokrasimizin gelişmesinde öncülük eden aydın gençlerimizi yetiştiren ve kalkınmamızın temel taşlarını yetiştiren birer örnek kurumlar olması gerekir.

Gelişmiş ülkelerin üniversitelerinin yönetimleri ve işletilmesi özerk olup tamamen kendi muhtariyetleri doğrultusundadır.

Siyasi veya ticari bir bağlantıları yoktur. Bu nedenle, Rektörlerinin seçimleri dünyada en geçerli demokratik sistem olan özerk seçimlerle iş başına gelmekte ve insanlık buna saygı duymaktadır.

Oysa ülkemizde 12 Eylül sonrası idaresinin bir kalıntısı olarak bugün kü bilinen iki aşamalı sistem uygulanmaktadır.

Birinci aşamada seçim var ancak kazanmak yok. Buda hiç çağdaş ve demokrat olmadığı için, ilim yuvalarımız yozlaştırılıp baltalanmakta hatta siyasallaştırılmaktadır.

Bu sistemi kınıyoruz. Ülkemizin göz bebeği Üniversitelerimizin sistem değişikliği ile özerkliğine kavuşturulmasını istiyoruz.

Ve bu talihsiz sistemden mağdur olan Prof. Dr. Ali AKYÜZ hocamıza destek veriyor,

Başarılı çalışmalarından dolayı kendisinden gurur duyuyor ve çalışmalarını yılmadan devam ettirmesini diliyoruz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler