Trabzon'daki küçük bebek!

Annesi 80 gün önceki doğumun ardından hayatını kaybeden, kendisi de solunum destek cihazına bağlı olarak yaşayan Senay Yasemin Doğan adlı bebek, 112 ambulans helikopter ekibi tarafından Trabzon'da tedavi gördüğü hastaneden kuvözle alınarak Eskişehir Osman

Trabzon'daki küçük bebek!


Annesi 80 gün önceki doğumun ardından hayatını kaybeden, kendisi de solunum destek cihazına bağlı olarak yaşayan Senay Yasemin Doğan adlı bebek, 112 ambulans helikopter ekibi tarafından Trabzon'da tedavi gördüğü hastaneden kuvözle alınarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. Meşelik Kampüsü'ndeki helikopter sahasına inen ambulans helikopteri, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Koray Arberk ve 112 görevlileri karşıladı. Minik Yasemin, sağlık görevlilerinin itinalı çalışmasıyla

önce ambulans helikopterdeki kuvözden nakil için helikopter sahasında hazır bekletilen ambulanstaki kuvöze alındı. Ardından kuvözle ambulansa taşınan bebek, kampüs içindeki Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.

Bebeğin Çocuk Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisinin süreceğini belirten İl Sağlık Müdür Yardımcısı Koray Arberk, "Yoğun bakım şartlarında tedavi gören 80 günlük bebeğimiz, Trabzon'dan ESOGÜ Tıp Fakültesi'ne nakledildi. Karayoluyla bebeğin gelmesi mümkün olmadığı için ambulans helikopter tercih edildi. Bu nakil, Sağlık Bakanlığı'nın 2008 yılı Ekim ayında hizmet vermeye başlayan ambulans helikopteri ile Eskişehir'e gerçekleşmiş ilk nakil. Bebeğimizin bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel