Trabzon'da Ustasından Sertifika Programı

Sertifika Programı kapsamında kurulan laboratuvar ile öğrenciler nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayacak

Trabzon'da Ustasından Sertifika Programı

Türk Telekom’un eğitimde üniversite ve sanayi işbirliği çalışmalarını yürüten Türk Telekom Akademi, üniversite işbirliklerine 22 Şubat’ta düzenlenen törenle Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni de ekledi. Türk Telekom’un Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon Meslek Yüksekokulu ile gerçekleştirdiği “Ustasından Telekomünikasyon” Sertifika Programı iş birliği kapsamında kurulan laboratuvarın yanı sıra öğrenciler alacakları derslerle telekomünikasyon teknolojilerine hâkim olurken, üniversitede sektörün nitelikli iş gücü ihtiyacı da karşılanmış olacak.
 
“İnsana yatırım”ı stratejik odak noktalarından biri olarak gören Türk Telekom, bünyesindeki Türk Telekom Akademi çatısı altında gerçekleştirdiği üniversite-sanayi iş birliklerine bir yenisini daha ekledi. 2017’de de eğitime yatırımda hız kesmeyen Türk Telekom Akademi, telekomünikasyon sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli personel ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon Meslek Yüksek Okulu ile “Ustasından Telekomünikasyon” Sertifika Programı iş birliği protokolü imzaladı.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Türk Telekom Kuzey-II Bölge Müdürü İsa Ömür, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Karadeniz Teknik Üniversitesi Trabzon Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Değer, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel’in katılımları ve Türk Telekom Akademi Teknik Fonksiyonlar Gelişim Grup Müdürü Doğan Özmen’in proje hakkında sunumuyla gerçekleştirilen imza töreni sonrasında hayata geçen iş birliği kapsamında; telekomünikasyon sektörü için pratik, çözüm odaklı ve kalifiye sektör çalışanı yetiştirilmesi hedefleniyor.
Türk Telekom, “Ustasından Telekomünikasyon” Sertifika Programı kapsamında, Karadeniz Teknik Üniversitesi bünyesinde, uçtan uca Telekomünikasyon Teknolojileri Uygulamalı Laboratuvarı da kuracak. Öğrenciler mezun olmadan önce hem sektörü yakından tanıma ve keşfetme fırsatı, hem de pratik, kapsamlı ve profesyonel bir deneyim edinebilme imkânı bulacak.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel