Trabzon'da tütün kurası!

Akçaabat Tekel Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğünce Akçaabat Muhtarlar Derneği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimine, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Ali Bayram, Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli, Akçaabat Yaprak Tütün Bakım ve İşlet

Trabzon'da tütün kurası!

Akçaabat Tekel Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğünce Akçaabat Muhtarlar Derneği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimine, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Ali Bayram, Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli, Akçaabat Yaprak Tütün Bakım ve İşletme Baş Eksperi Ömer Reis ve köy muhtarları katıldı.

Kura çekimi öncesi konuşan Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli, akaryakıt, gübre ve zirai ilaç fiyat artışlarına değinerek, ''Mazot, gübre ve zirai ilaçların fiyatlarının artması nedeniyle her geçen gün üretim yapan çiftçi sayısında düşüş yaşanıyor'' dedi.

Akçaabat Yaprak Tütün İşletmeleri Müdürlüğü Başeksperi Ömer Reis, bu yıl son kez alım yapacaklarını belirterek, ''Alımlar gecikebilir. Şubatta büyük ihtimalle alım yapamayacağız. Bu yıl alımların ne zaman yapılacağı henüz belli değil. 29 Martta yapılacak yerel seçimler öncesi de olabilir, seçim sonrasına da kalabilir. Genel Müdürlük al derse alacağız. Ancak alımların başlaması halinde 10 gün içinde bu alımları bitireceğiz'' diye konuştu.

Geçen yıl 2007 ürünü olarak 377 ton tütün alımı yaptıklarını kaydeden Gedikli, ''2008 yılı ürünü olarak 250 ton alım yapacağız'' dedi.

Çekilen kura sonucu tütün alım sıralamasında Akçaabat'ta birinci Meşeli, ikinci Söğütlü Fatih, üçüncü Çamlıca köyleri olurken en son Yaylacık Mahallesi, Trabzon'da ise birinci Fatih, ikinci Uğurlu, üçüncü Çevreli köyleri, en sonuncu ise Karaman Mahallesi olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel