Trabzon'da GSM dolandırıcılığı!

Trabzon'un Of ilçesi  Sulaklı Mahallesi'nde ikamet etmekte olan A.K.(36) haberi olmadan adına kayıtlı 6 adet telefon hattı ve hatların birinde de 1616 TL'lik borçla karşılaşınca şok yaşadı.Adına açılan ve kullanılarak borç yapılan hatlardan bilgisi olmadı

Trabzon'da GSM dolandırıcılığı!

Trabzon'un Of ilçesi  Sulaklı Mahallesi'nde ikamet etmekte olan A.K.(36) haberi olmadan adına kayıtlı 6 adet telefon hattı ve hatların birinde de 1616 TL'lik borçla karşılaşınca şok yaşadı.

Adına açılan ve kullanılarak borç yapılan hatlardan bilgisi olmadığını belirten A.K durumu , hat üzerindeki borcun borcu ödenmemesi üzerine icra takibi başlatılmasıyla öğrendiğini söyledi.

Durumu öğrendikten sonra telefon bayisine giden A.K, telefon bayisindeki GSM operatörü görevlilerinin bir şey yapamayacaklarını söylemesi üzerine polise müracaat ederek bilgisi dışında adına kaydedilen telefon hatlarının iptal edilmesini istedi. A.K. hatları açan telefon bayilerinden ve kullananan kimliği belirsiz kişilerden şikayetçi oldu.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

KAÇ HATTIN VAR ÖĞREN

Öte yandan bu tip dolandırıcılık olaylarının artması üzerine BTK vatandaşların kendi adına cep telefonu hattı olup olmadığını sorgulayabileceği bir internet sayfası oluşturarak ''İnternet Üzerinden Hat Sorgulama Hizmeti'' başlattı. Hat sorgulama işlemini buraya tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel