Trabzon'da dinamit deposu!

Dinamit deposunun kurulması planlanan Orta Mahalleye bağlı Depecik mevkisinde toplanan mahalle sakinleri, çevresinde 65 konutun bulunduğu alandaki depo yapımının durdurulması için resmi makamlara başvurduklarını ancak herhangi bir cevap alamadıklarını belirterek, tepkilerini dile getirdiler.

Trabzon'da dinamit deposu!

Hüseyin Köseli, bölgede çalışmaların 3-4 aydan beri devam ettiğini belirterek, ''Kim yaptıracak tam olarak bilmiyoruz ama sondaj çalışması, zemin etüdü yaptılar. Şuan hangi aşamada, bilmiyoruz. Biz sadece yapılmasın diye çaba harcıyoruz. Parlayıcının her şeye zararı var. 30 tonluk bir depo burada patlarsa Trabzon'u yerle bir eder. Değil Darıca, Trabzon'u kaldırır ortadan. Bir sene boyunca 2-3 bin tane ağacı kestiler'' diye konuştu.

Hamza Turan da, dinamit deposunun yerleşim alanı olan bölgeye kurulmasına karşı olduklarını ifade ederek, 'Yakın bölgede 65 ev var. Dört tane dinamiti birbirine bağladığın zaman yaklaşık 5 katlı bir binayı yerle bir etme tehlikesi var ama bunu yeterince anlatamıyoruz'' dedi.
Bugüne kadar bir çok başvuru yaptıklarını ancak devletin duyarsız kaldığını iddia eden Turan, şunları söyledi:

''Biz burada arazi sahibiyle komşuyuz. Bir dinamit deposu var diye tüm komşuluklarımız bitti, hasım olduk, konuşmuyoruz. Cenaze, düğün olunca biz gidemiyoruz, onlar gelemiyor. Böyle bir şey olmaz. Fabrika değil, dinamit deposu yaptırıyorsun buraya. Dinamit deposu yüzünden komşuluğumuz bitti. Biz bunu gözardı edemeyiz. Baba dostuyuz ama maalesef bu duyarlılığı mal sahiplerinden göremedik.''

Orta Mahalle sakinlerinden Ayşe Alış ise, kapılarının önüne dinamit deposu yapılmasını istemediklerini belirterek, ''Yazın buraya insanlar piknik yapmaya geliyorlar. Eğer dinamit deposu yaparlarsa ne ev yapılır, ne de satılır. Burası ıssız bir çöl olur. Biz analarımız, babalarımız, geçmişlerimiz burada yaşıyoruz. Belediye bakmıyor. O da onlardan yana'' dedi.

-''PATLAMA MEYDANA GELİRSE KİMSE HESABINI VEREMEZ''- 

İsmail Alış da, dinamit deposunda bir patlama meydana gelmesi halinde bunun hesabını kimsenin veremeyeceğini dile getirerek, böyle bir şeyin yapılması halinde kimsenin bölgede kalmayacağımı, kimsenin de yazlık yapmayacağını söyledi.

Alış, sahile 2-3 kilometre mesafede dinamit deposu kurulmasının çok yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

Emriye Alış ise, dinamit deposunun kurulmaması için ellerine geleni yapacaklarını, gerekirse yolu kapatacaklarını belirterek, ''Yaptırmayız. Bizim yaşamımıza, yerimize, ırzımıza gelemezler. Olmaz dedik mi olmaz. Biz yaşamak istiyoruz. Biz ölmeye yer aramıyoruz. Çoluk çocuğumuz var'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler