Trabzon'da başlatıldı: Bütün Karadeniz'de uygulanacak

Bakanlığın Trabzon'da başlattığı estetik dere ıslahı çalışması bütün Karadeniz bölgesinde uygulanacak.

Trabzon'da başlatıldı: Bütün Karadeniz'de uygulanacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca, Türkiye'de ilk olarak "Trabzon İli Of İlçesi Solaklı Vadisi Taşkın Kontrol, Rekreasyon ve Rehabilitasyon Projesi" ile başlanan estetik dere ıslah çalışmaları, Trabzon Solaklı Vadisi 2. Kısım, Giresun Aksu Vadisi ve Rize İyidere'de sürdürülüyor.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından hem zirai arazileri korumak hem de vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla inşa edilen dere ıslahı çalışmaları devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla estetiğe, emniyete ve düşük maliyete önem verilen çalışmaların en önemli örneğini Trabzon'un Of ilçesindeki Solaklı Vadisi'nin birinci kısmında yapılan ıslah teşkil ediyor. 

İlk kez "Trabzon İli Of İlçesi Solaklı Vadisi Taşkın Kontrol, Rekreasyon ve Rehabilitasyon Projesi" ile başlatılan estetik dere ıslah çalışmaları Trabzon Solaklı Vadisi 2. Kısım, Giresun Aksu Vadisi ve Rize İyidere'de sürdürülüyor. Bu tür projelerle dereler taşkın zararına karşı ıslah edilirken peyzaj çalışmaları ile de insanların hoş vakit geçirebileceği mesire alanları oluşturuluyor.

Planlama ve proje çalışmalarını tamamlayan Bakanlık, Trabzon, Giresun ve Gümüşhane sınırları içinde bulunan Değirmendere Vadisi, Yağlıdere Vadisi, Şebinkarahisar Kelkit Çayı ve Harşit Çayı Vadisi'nde de ıslah çalışmalarına kısa sürede başlayacak.

ESTETİĞE BÜYÜK ÖNEM VERİLİYOR

Açıklamada konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dere ıslah faaliyetlerinde en çok estetiğe önem verdiklerini belirtti.

Eroğlu, şunları kaydetti:

"Dere ıslahları için bütün bölge müdürlerimize estetiğe, ehemmiyete ve ekonomik olmasına dikkat etmeleri talimatını verdim. İlk olarak Solaklı Vadisi'nde gerçekleştirdiğimiz ıslah çalışması bütün vatandaşlarımız tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı. Bundan sonra da yapacağımız ıslah çalışmalarında estetiğe gereken önemi vererek vatandaşlarımıza yeni mesire alanları oluşturacağız."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel