Trabzon'da acı ve mutluluk!

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 2 çocuk babası sıhhi tesisat ustası Hamdi Ali Kurt'un (54), ailesi organlarının bağışlanmasını istedi. Hamdi Ali Kurt'un böbreği Akdeniz Üniversitesi'nde tedavi gören 8 yıldır diyali

Trabzon'da acı ve mutluluk!


Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen 2 çocuk babası sıhhi tesisat ustası Hamdi Ali Kurt'un (54), ailesi organlarının bağışlanmasını istedi. Hamdi Ali Kurt'un böbreği Akdeniz Üniversitesi'nde tedavi gören 8 yıldır diyalize bağlı olan ve böbrek nakli bekleyen 31 yaşındaki erkek bir hastaya, karaciğeri ise Erzurum'da karaciğer yetmezliği çeken 32 yaşındaki erkek bir hastaya nakledildi.

Konuyla ilgili hastaneden yapılan açıklamada, "13 Ocak 2009 tarihinde Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran 54 yaşındaki Hamdi Ali Kurt isimli hastamızda 14 Ocak günü beyin ölümü tanısı konmuştur.

Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Sevtap Ekim ile KTÜ Farabi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Doç. Dr. Murat Topbaş, hasta yakınları ile görüşmüş ve hasta yakınları duyarlı bir yaklaşım ile organ bağışında bulunmuşlardır. Hemen, ülkemizde organ bekleyen hastaların kayıtlı olduğu Sağlık Bakanlığı Ulusal Koordinasyon Merkezi ile iletişime geçilmiştir. Bu arada hastanın durumu KTÜ İç Hastalıkları Anabilim Dalı Nefroloji Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Şükrü Ulusoy ve Doç. Dr. Kübra Kaynar ile Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Cevat Topal'ın işbirliği ile hasta yerinde görülerek ameliyata kadar organların korunması sağlanmıştır. 15 Ocak 2009 günü sabah 09.00 civarında hasta operasyona alınmış, operasyona KTÜ Farabi Hastanesi Organ Transplant Cerrahi Yrd. Doç. Serdar Türkyılmaz ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Organ Nakli merkezinden Doç. Dr. Bülent Aydınlı ile hastanın bağışlanan organları çıkartılmıştır. Çıkarılan organlardan karaciğer Erzurum'da böbrek ise Akdeniz Üniversitesi'ndeki bir hastaya nakledilmiştir" denildi.

Öte yandan daha önce Trabzon organ bağış kartının en çok dağıtıldığı 5 ilden biri olmuştu. Trabzon'da ilk beyin ölümü tanısı ise Nisan 2007'de Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde konulmuş ve hasta yakınları karaciğer ve kornea bağışında bulunmuşlardı. Devamında da KTÜ Farabi Hastanesi'nde 6 beyin ölümü tanısı konulmuş, 4 aile beyin ölümü gerçekleşen yakınlarının organlarını bağışlayarak 13 kişiye nakil yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel