Trabzon çocuk parkları yenileniyor

Trabzon Belediyesi, ilçedeki çocuk oyun alanlarını yenilemeye devam ediyor. Geçen yıl 54 çocuk parkını yenileyen belediye bu yıl da 6 çocuk parkını yeniledi. Çocuk parklarındaki metal oyun aletleri değiştirilirken parlakların zeminleri de kauçukla döşener

Trabzon çocuk parkları yenileniyor

Trabzon Belediyesi, ilçedeki çocuk oyun alanlarını yenilemeye devam ediyor. Geçen yıl 54 çocuk parkını yenileyen belediye bu yıl da 6 çocuk parkını yeniledi. Çocuk parklarındaki metal oyun aletleri değiştirilirken parlakların zeminleri de kauçukla döşenerek güvenli ve hijyenik bir hale getirildi. Oyun parklarının yenilenmesi belediyeye maliyeti yaklaşık 678 bin TL oldu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, çocukların daha sağlıklı ve güvenli ortamlarda oynamalarını sağlamak için kent içerisinde bulunan çocuk parklarını ele alarak yenilediklerini belirtti.

Göreve geldiklerinde çocukların oyun alanlarında fiziki şartların iyi durumda olmadığını kaydeden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti: "Parkların çoğunluğu uzun yıllar önce üretilmiş demir yığını görüntüsünde, güvenlik ve ergonomi sorunları olan, zeminleri ise hijyen ve düşmeye karşı güvensiz sertleşmiş zeminden oluşan çocuk parkları mevcut idi. 2010 yılında 609 bin TL harcayarak çocuk parklarımız yenilenmeye başlanmış bu yıl ise geriye kalan 6 adet parkımızın zemin ve oyun aletleri açısından sorunlu olanları yenilenmesi yapıldı. Bu son yenilenen parkların belediyemize maliyeti 68 bin TL olmuştur. Parkların yenilenmesiyle artık çocuklarımız daha temiz ve güvenli oyun alanları ile buluşmuş oluyorlar." diye konuştu.

Bundan sonraki hedeflerinin, Ayasofya sahilindeki devasa büyüklükteki 'Oyuncakistan' gibi büyük çaptaki oyun alanlarının sayısını artırmak olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, "Çocuklarımız her şeyin en iyisine layıktır." dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler