Trabzon Çaykara cinayeti

Trabzon'un Çaykara ilçesinde yaklaşık 1,5 yıl önce 2'si çocuk 5 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla aranan ve olaydan 10 ay sonra İstanbul'da işlenen bir cinayet sonrası teslim olan Eyüp T. yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Trabzon 2. Ağır Ceza M

Trabzon Çaykara cinayeti

Trabzon'un Çaykara ilçesinde yaklaşık 1,5 yıl önce 2'si çocuk 5 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla aranan ve olaydan 10 ay sonra İstanbul'da işlenen bir cinayet sonrası teslim olan Eyüp T. yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada İstanbul'dan getirilen Eyüp T. ile aynı olayla ilgili olarak yargılanan M.T. hazır bulundu. 15. duruşmada hakim karşısına çıkartılan Eyüp T. hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek “Ben kimseyi öldürmedim. Bu kişileri kimin öldürdüğünü ise bilmiyorum. Sanık M.T.'yi de tanımıyorum. İlk defa da burada görüyorum. Olayla kullanılan kaleşnikof marka silahlar bana ait değildir. Olay olduğunda köyde değildim. Ölen Muzaffer Karkar, çocukları ve diğer maktül Ali Güven ile bir husumetim yoktur. İstanbul'da başka bir cinayet olayından dolayı hakkımda arama kararı olduğu için kendim gidip polise teslim oldum. İstanbul'daki cinayeti de ben işlemedim. 7 kişiyi öldürmüş olsam gidipte polise teslim olmazdım” dedi.

Hakkında çıkan cinayet iddialarını komplo olarak değerlendiren Eyüp T “olayın hiçbir ayrıntısını kabul etmiyorum. Hasım sahibi bir insanım. Ben bunu bir komplo olarak değerlendiriyorum. Kimin komplo kurduğu konusunda ise hiçbir şey söyleyemem. Benim şartlı tahlmiyeden sonra böyle bir cinayeti işleyipte teslim olmam mümkün değildir. Bu şekilde teslim olan kimse de yoktur” diye konuştu.

Olayda öldürülen ikiz kardeşler Metin ve Murat Karkar'ı (13) kendi çocukları gibi sevdiğini ifade eden Eyüp T. “Allah rahmet eylesin. Olayda ölen çocukları kendi çocuğum gibi seviyordum” şeklinde konuştu.
Diğer sanık M.T. ise savunmasında Eyüp T.'nin anlattıklarına bir diyeceği olmadığını söylerken, mahkeme heyeti duruşmayı 11 Mart 2009 tarihine erteledi.

Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Ulucami köyü Kaban mahallesinde 11 Ağustos 2007 tarihinde Muzaffer Karkar (54), kızı Yeter Karkar (26), ikiz kardeşler Metin ve Murat Karkar ile Ali Güven isimli kişiler kalaşnikof marka makineli tüfekle vurularak öldürülmüştü. Olayın zanlısı olarak Eyüp T. tüm aramalara rağmen yakalanamamış ancak 7 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul'un Fatih semtinde bir otopark işletmecisini silahla vurarak öldürdüğü ve 1 kişiyi de silahla yaraladığı iddiasıyla hakkında bir arama kararı daha çıkartılmıştı. Eyüp T. hakkındaki arama kararının ardından İstanbul'da polise teslim olmuştu.

Olayın zanlısı Eyüp T.'nin Manisa'nın Akhisar ilçesinde cinayetten 20 gün önce oğlunu trafik kazasında kaybedince bunalıma girdiği ve bu kazadan kayınpederi Muzaffer Karkar'ı sorumlu tuttuğu ve eşi Sakine T.'ye sürekli olarak “Bunun hesabını soracağım. Muzaffer'in ocağını söndüreceğim. Bana bu acıyı yaşatanlara aynı acıyı yaşatacağım” sözlerini kullandığı iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler