Trabzon büyük kazanç getirecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM), atıl halde bulunan ve yaklaşık 6 bin kilometre kareyi kaplayan toplam 4 bin 106 adet maden sahasını ekonomiye kazandırmak için ihale yapacak. İhalede Trabzon 120 maden sahası ile en

Trabzon büyük kazanç getirecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM), atıl halde bulunan ve yaklaşık 6 bin kilometre kareyi kaplayan toplam 4 bin 106 adet maden sahasını ekonomiye kazandırmak için ihale yapacak. İhalede Trabzon 120 maden sahası ile en çok maden sahası ihaleye açılacak iller arasında 5. sırada yer alıyor


MİGEM yetkililerinden alınan bilgiye göre, bin 176'sı 2. grup, bin 278'i 3. grup, 886'sı 4. grup ve 766'sı da 5. grup maden olmak üzere toplam 4 bin 106 adet saha ihaleyle aramalara açılacak.


Söz konusu sahalarda, mermer, kalsit, mıcır (2. grup madenler), karbondioksit gazı, göl tuzu (3. grup madenler), metal madenler, demir, çinko, altın, bakır, kurşun, kömür v.b. (4. grup madenler) ve kıymetli taşlar elmas, safir (5. grup madenler) aranacak.


Maden arama faaliyetlerinin özel şahıs ve şirketler aracılığıyla yapılacağı sahalar, Türkiye geneline yayılırken, mevcut 81 ilden 66'sında arama yapılacak. Söz konusu sahalara iller bazında bakıldığında, aramaya açılan sahaların yarıya yakını 6 ilde toplanıyor. Toplam 4 bin 106 sahadan, 824'ü Manisa, 577'si Kütahya, 163'ü Kahramanmaraş, 133'ü Balıkesir, 133'ü Uşak, 120'si de Trabzon'da yer alıyor.

İhalelere başvuru 14 Ekim'de başlayacak, başvurular 20 Kasım'a kadar sürecek. Sahalar için başvurular, sahanın ihalesinin yapılacağı tarihte ve saat 13.30–14.00 arasında Maden İşleri Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda İhale Komisyonuna doğrudan yapılacak. Posta veya diğer yollardan yapılacak başvurular geçersiz sayılacak.

Başvurular, Maden İşleri Genel Müdürlüğünce değerlendirildikten sonra ilan süresi içinde hiç başvuru yapılmayan sahalar, ihale gününü takip eden ilk iş gününde aynı grup maden için aramalara açık hale getirilecek.
Bir ya da daha fazla müracaat olan sahanın ihalesi, ilan edilen tarih ve saatte Maden İşleri Genel Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılarak sonuçlandırılacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel