Trabzon Belediyesi iş imkanı sağladı!

Trabzon Belediyesi ile Trabzon Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) arasında başlatılan ‘Toplum Yararına Çalışma Projesi’ kapsamında 525 kişiye iş imkanı sağlandı.Yeni işçilerin işe başlama protokol töreni Trabzon Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda yapıld

Trabzon Belediyesi iş imkanı sağladı!

Trabzon Belediyesi ile Trabzon Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü (İŞKUR) arasında başlatılan ‘Toplum Yararına Çalışma Projesi’ kapsamında 525 kişiye iş imkanı sağlandı.

Yeni işçilerin işe başlama protokol töreni Trabzon Belediyesi Çok Amaçlı Salonu’nda yapıldı. Törene, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin, Başkan Yardımcıları, daire müdürleri ve işe başlayacak vatandaşlar katıldı.

Protokol töreninde konuşan Başkan Gümrükçüoğlu, Türkiye’deki genel işsizlik oranının hükümet tarafından yürütülen doğru politikalarla yüzde 8’lere indiğini kaydederek, Trabzon’da en son yapılan istatistiklerde işsizlik yüzde 6.1 olarak tespit edildiğini söyledi.

Gümrükçüoğlu, “Bu oranları Türkiye’nin genel ekonomik politikasının çok doğru idaresi sayesinde 76 milyon insan olarak gerçekleştirebilmiş durumdayız. Sizlerin yetki ve güç verdiğiniz bugünkü hükümetimiz, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bakanlarımızın ve milletvekillerimizin doğru, zamanında ve ülkenin kaynaklarını en iyi şekilde kullanmaları ile bu noktalara ulaşmamızı sağlamıştır. Oysa üye olmaya çalıştığımız Avrupa Birliğine üye ülkelerde işsizlik oranları daha fazla. Avrupa Birliğine üye ülkelerden İspanya’da işsizlik oranı yüzde 25’lerde. İtalya’da yüzde 23’lerde. Üye olmuş olan Macaristan’da ve Bulgaristan’da bu rakamlar daha yüksek noktalarda. Türkiye’de işsizliğin düşük rakamlara ulaştırılmasında Başbakanımızın, Bakanlarımızın ve Milletvekillerimizin gecesini gündüzüne katarak çalışmalarının ve milletimizdeki sosyal dayanışma ve birbirine destek olmasının neticesidir” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu 2009 yılından itibaren İŞ-KUR ile birlikte bugüne kadar 14 proje gerçekleştirdiklerini ve son yapılan projelerleler bu sayıyı 17’ye çıkardıklarını belirterek, “Yeni işe başlatacağımız kardeşlerimizde dâhil olmak üzere 2009 yılından bu güne kadar Toplum Yararına Çalışma Programı vesilesiyle belediyemizde yaklaşık 2 bin 290 kişiyi istihdam etmiş bulunuyoruz. Bugüne kadar yapılan projeler ve yeni işe başlattığımız kardeşlerimize verilecek ücretler de dahil olmak üzere yaklaşık 11 milyon TL’yi Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında çalışanlara ödemiş olacağız. Göreve başlayan işçilerin 9 ay boyunca Trabzon halkına en iyi şekilde hizmet edeceklerine inandıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Bu müessese sizlerin. Trabzon olarak hepimiz büyük bir aileyiz. Bu ülkenin ve bu şehrin önü açıktır. Yeter ki birbirimizi sevelim ve sayayım. Hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız, belasız hizmet etmenizi sağlasın” ifadelerini kulandı.

İŞKUR Müdürü Sezgin ise, temel amaçlarının istihdama katkı sağlamak olduğunu dile getirerek, "Kurumumuz işsizlikle mücadele etmektedir. Toplum yararına çalışma programları da işsizlikle mücadelede önemli yer tutmaktadır. Bugüne kadar Trabzon Belediyesi ile 17 proje gerçekleştirdik. Toplam 2 bin 290 kişi bu projelerden yararlandı. Bu projelerde diğerlerinden farklı olarak bayan kardeşlerimiz de çalışacak. Hayırlı olsun" diye konuştu.

20131022aw000359_01.jpg

Konuşmaların ardından, 525 kişinin Trabzon Belediyesi’nde çalışmasını içeren protokol Başkan Gümrükçüoğlu ve Müdür Sezgin arasında imzalandı. Başkan Gümrükçüoğlu, bu projeler büyük destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, diğer bakanlar ve milletvekillerine teşekkür etti.

Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında işbaşı yapan 525 kişi 9 ay boyunca altyapı hizmetleri, destek hizmetleri, mezarlık, park ve bahçeler müdürlüklerinin yaptığı çalışmalarda görevlendirilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel