Trabzon belediye başkanı arıyor

Trabzon'un merkez Fatih mahallesinde bir grup esnaf tarafından başlatılan ve vatandaşın da destek verdiği kampanyada, 4 mahallenin Tanjant Yolu ile bağlantısını sağlayacak yolu açacak belediye başkan adayına destek verilecek.Mahalli İdareler Seçimlerine k

Trabzon belediye başkanı arıyor

Trabzon'un merkez Fatih mahallesinde bir grup esnaf tarafından başlatılan ve vatandaşın da destek verdiği kampanyada, 4 mahallenin Tanjant Yolu ile bağlantısını sağlayacak yolu açacak belediye başkan adayına destek verilecek.

Mahalli İdareler Seçimlerine kısa bir süre kala yerel yönetimlerdeki çeşitli görevlere aday olanlar, çalışmalarını aralıksız bir şekilde ve değişik yöntemlerle sürdürüyor. Bu süreçte adaylar, seçmenlerin desteğini sağlamak için projelerini ortaya koyuyor ve mevcut sorunlara çözüm getirecek çeşitli vaatlerde bulunuyorlar. Türkiye'de yıllardır bu şekilde yürüyen ve seçmenlerin daha çok pasif bir durumda kaldığı seçim kampanyası anlayışı ise giderek değişmeye başladı. Yıllardır seçim zamanlarında hatırlanan ve seçim öncesi verilen sözlerin seçim sonrası unutulmasından şikayet eden seçmenler de, seçim döneminde oy istemek için ayaklarına gelen adaylardan artık kuru söz ve vaatler değil, etkili ve kalıcı çözümler bekliyor, seçim sonrası süreçte de bu taleplerinin takipçisi oluyor.

SEÇMEN SÖZ DEĞİL İCRAAT İSTİYOR

Bunun en son örneği Trabzon'un en büyük mahallelerinden birisi olan merkez Fatih mahallesinde yaşanıyor. Fatih mahallesinde bir grup esnaf, mahallenin Fatih Lisesi'nin arka tarafından Tanjant Yolu'na ve Aydınlıkevler kavşağına bağlanmasını sağlayacak yolun açılması için seçim öncesi değişik bir yöntemle sorunlarına çözüm arıyor. Tanjant Yoluna çıkmak için yaklaşık 2 kilometre uzunluğundaki yolu kullanmak yerine 100 metre uzunluğundaki bağlantı yolunun açılmasını isteyen esnaf ve mahalle sakinleri, bunun için bir imza kampanyası başlattı.

Yaklaşık 100 noktada dün başlatılan imza kampanyasında şu ana kadar 2 binin üzerinde imza toplanırken, hedeflenen en az 30 bin imza ile seçim öncesinde hem etkili bir baskı grubu oluşturmak hem de belediye başkan adaylarına mahalledeki oy potansiyelini göstererek sorunun çözülmesi yönünde etkili adımların atılmasının sağlaması hedefleniyor.

BAĞLANTI YOLUNU AÇACAK ADAYA DESTEK VERECEKLER

Konunun daha önce de pek çok kez gündeme geldiğini ve seçim öncesinde bu yolun açılması için söz verildiğini hatırlatan esnaf, seçim sonrasında bu sözlerin unutulduğunu, bu nedenle 29 Mart'ta yapılacak seçimde söz değil etkili ve kalıcı adımlar atan, inandırıcı somut çözümler ortaya koyan belediye başkan adayına partisine bakılmaksızın destek verileceğini ifade ediyor.

Bağlantı yolunun projesini de hazırlatan mahalle esnafı, mahallede yaşayan halkın günlük yaşamını kolaylaştıracak, iş ve ticaret hayatına da ivme kazandıracak bağlantı yolunun açılması için başlatılan imza kampanyasına halkın katılımını sağlamak için çalışıyor. Mahalle halkının da büyük destek verdiği kampanyanın ses getirdiğini ve birkaç belediye başkan adayının konuyla ilgili olarak kendilerini aradığını belirten esnaflar, 29 Mart sonrasında bu sorunun kalıcı olarak çözülmesini beklediklerini ifade ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel