Trabzon'a kurtarma ekibi şart

Gümüşhane'nin Torul ilçesi Zigana dağı bölgesinde 25 Ocak 2009 tarihinde meydana gelen çığ felaketinin ardından Trabzon'un turizm merkezi Uzungöl'ün yüksek kesimlerine de düşen çığ , Doğu Karadeniz Bölgesinde çığ felaketini yeniden gündeme getirdi.

Trabzon'a kurtarma ekibi şart

Türkiye Dağcılık Federasyonu Yüksek İrtifa Dağcısı Burak Kural, çığ felaketlerinde arama kurtarma çalışmalarının çok büyük önem arzettiğine dikkat çekerek “ Coğrafi yapı ve değişen iklim koşulları nedeniyle bölgemizde çığ, sel gibi felaketler sıkça yaşanmaktadır.Bu tür felaketlere anında müdahale edecek,can kayıplarını en aza indirecek profosyonel bir ekibin Trabzon'da acilen kurulması  gerekmektedir” dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Arama Kurtarma Komisyonunda görevli ayrıca TEDAK üyesi olan Burak Kural, “Trabzon'da dağcılık arama-kurtarma acil ekip planı hazırlığı içindeyiz. Felaketlerde müdahale konusunda  bölgemizde  çok eksiklikler olduğunu gördük. Bu konuyla ilgili bir proje hazırladık..İlgili mercilerle görüşme yapıyor ve destek bekliyoruz. Canlı hayatı, yaşam bizim için kutsaldır. Tamamen gönüllü ve profosyonel bir yaklaşımla çalışacağız.” Dedi.

Trabzon'dan Dünyaya uzanan başarı öyküsü


Burak Kural dağcılık sporunda bir çok başarılara imza atarak milli gururumuz oldu. Trabzonlu ve 24 yaşında olan Kural , Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun eğitimlerini başarıyla bitirerek Federasyonun 2007'de oluşturduğu Türkiye Dağcılık Federasyonu Yüksek İrtifa Türk Takımı'na seçildi. Türkiye ve Dünya çapında Çin'in 7546 metre yüksekliğinde olan Mustağ Ata dağına tırmanarak Trabzon'u ve Türkiye'yi dünya çapında gururlandırdı. Çığ felaketinde yitirdiğimiz Erhan Terzi'nin yetiştirdiği Burak Kural, İran, Çin, Gürcistan, Tacikistan da 5000-7000 metrelik zirve tırmanışları yaptı. Antremanlarını Ağrı dağında yapan Kural, yakın bir gelecekte Everest dağına tırmanmayı hedefliyor.

Gençlere imkan verilsin

Son günlerde meydana gelen çığ felaketlerinden ailelerin tedirgin olduğunu belirten Kural “ Bu yüzden gençler dağcılık sporundan soğutulmamalı. Eğer aileler çocuklarına destek olursa dağcılık sporu gelişir ve büyür. Ayrıca   dağcılık sporunda gençlere her türlü felaket karşısında yapılması gereken müdahalelerin eğitimleri de veriliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel