Tonya'da heyelan korkusu

Tonya ilçesine 8 km. uzaklıktaki Çayıriçi Köyündeki vatandaşlar, yaklaşık 18 yıldır heyelan korkusuyla yaşadıklarını belirterek, çok geç olmadan yetkililerin bir an önce gerekli tedbirlerin alınmasını istediler. Yaklaşık 420 kişinin yaşadığı köyün Horoz D

Tonya'da heyelan korkusu

Tonya ilçesine 8 km. uzaklıktaki Çayıriçi Köyündeki vatandaşlar, yaklaşık 18 yıldır heyelan korkusuyla yaşadıklarını belirterek, çok geç olmadan yetkililerin bir an önce gerekli tedbirlerin alınmasını istediler.

Yaklaşık 420 kişinin yaşadığı köyün Horoz Dağı eteğinde uzun yıllardır meydana gelen heyelanların vatandaşların korkulu rüyası haline geldiğini belirten köy muhtarı İlyas Mustafa Çakat; bu yıl karların erimesiyle heyelanlı bölgede çökme ve toprak kaymalarının meydana geldiğini söyledi. Köyün yararlandığı bir su deposunun da heyelan sonucu kullanılamaz hale geldiğini kaydeden Muhtar Çakat, sıkıntının giderilmesi için Bayındırlık ve İskan Müdürlüğüne durumu anlatan bir dilekçe verdi. Çakat, açıklasını şöyle sürdürdü. Yetkililer buraya bir proje hazırladılar. Yapılan projede buraya 15 metre istinat duvarı yapılması gerekiyor. Maliyeti 140 bin YTL. Ancak bize gelen para 39 bin YTL. Bu paranın tamamı köye sağlanıp bu projeyi yapmamız şart. Yarın daha büyük bir felaketle karşılaşıp, Allah korusun insanların can ve mal kaybı 140 YTL.lerle ödenmez. Yaylalarımıza ve köy içindeki diğer yerlere ulaşımı sağlayan bu yolun yıkılması durumunda ise ulaşımda büyük aksama yaşanır. O zamanda heyelanlı sahada iş makineleri bile çalışması çok güç hale gelir."diye konuştu.

Heyelanlı arazinin önünde evi bulunan Ayşe Uzun adlı vatandaşta, yetkileri göreve çağırarak; "Mağdur durumdayız. Evde yatıp kalkmaya korkuyoruz. Özellikle kışın ve yağmur yağdığında her an bir şey olacak korkusuyla hareket ediyoruz. Bu yılki heyelanda su depomuz yıkıldı, susuz kaldık. Aynı yerden çıkan suyu bidonlara koyarak idare etmeye çalışıyoruz. Sesimizi duyun."dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler