TOÇ-BİRSEN yemekte buluştu

İftar yemeğine Toç Birsen Trabzon Şube Başkanı Yaşar Seyis,Yönetim kurulu üyeleri Dr İlhan Aydın,Resul Doğan,Süleyman Hotaman, Hasan Terzioğlu’nun yanı sıra Trabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gedikli, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa

TOÇ-BİRSEN yemekte buluştu

İftar yemeğine Toç Birsen Trabzon Şube Başkanı Yaşar Seyis,Yönetim kurulu üyeleri Dr İlhan Aydın,Resul Doğan,Süleyman Hotaman, Hasan Terzioğlu’nun yanı sıra Trabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gedikli, Doğa Koruma ve Milli Parklar 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut. Müdür yardımcıları,Şube Müdürlerinden oluşan yaklaşık 120 kişilik grup katıldı.

Burada bir konuşma yapan Toç Bir-Sen Başkanı Yaşar Seyis, katılanlara teşekkür ederek, “TOÇ BİR-SEN ailesi istikrarlı bir büyüme ile 2002 yılında 502 olan üye sayımız , 2008 yılında 17 bin 318 üye ile yetkili sendika olmuştur. Üye sayımız Kuruluşundan bu güne onurlu ve ilkeli duruşuyla günden güne devleşen TOÇ, 2009 yılında ise 19 bin 467, 2010 yılında 20 bin 334, 2011 yılında 25 bin 587 , 2012 yılında 33 bin 645, 2013 yılında ise 36 bin 836 ’e ulaşarak tarım orman hizmet kolundaki tüm kurumlarda yetkili olmayı başarmıştır”

2013 yılında toplu sözleşme taleplerini sıralayan Seyis, “ Çalışanların , çalışırken aldıkları maaş ve benzeri bütün ücretlerin emekli keseneğine dahil edilmesi. Tarım-Orman hizmet koluna bağlı kurumlarda çalışan 4/C ve 399 sayılı yasaya tabi sözleşmeli personelin 4/A kadrosuna alınması.

Bir üst öğrenimi bitiren personelin mezun olduğu ünvanla ünvan değişikliği sınavına gerek kalmadan atanabilmesi. Otuz yıldan fazla hizmetinde emekli ikramiyesine yansıtılması. Hafta sonu ve resmi tatillerin yıllık izinden düşülmesi. Dini bayramlarda ikramiye verilmesi. Eş ve çocuk yardımlarının arttırılması.Evleneceklere evlilik yardımı verilmesi. Gelişmekte öncelikli yörelerde iş yükünün azalması için personelin bu bölgeye gitmesini sağlayacak özendirici tedbirlerin alınması. Tarım Orman Hizmet koluna bağlı kurumlarda ağır ve yıpratıcı koşullarda hizmet üreten personele (fiili hizmet) yıpranma tazminatının yeniden verilmesi. Ek göstergenin adil bir basamak sistemiyle yeniden düzenlenmesi. Lisans tamamlama çalışmalarının nihayete erdirilmesi. Orman muhafaza memurlarına uygulanan rotasyondan vazgeçilerek adil bir yeni yõnetmeliğin çıkarılması”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler