TKDK'dan proje çağrısı!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü 11. Proje Başvuru Çağrı İlanı’na çıktı.Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali, TKDK’nın 11. Proje Başvuru Çağrı İlanı’na çıktığını ve

TKDK'dan proje çağrısı!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Trabzon İl Koordinatörlüğü 11. Proje Başvuru Çağrı İlanı’na çıktı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TKDK Trabzon İl Koordinatörü Muhammet Bozali, TKDK’nın 11. Proje Başvuru Çağrı İlanı’na çıktığını ve ilandaki bütçenin 512 milyon 713 bin 338 Euro olduğunu söyledi. Bu kapsamda hazırlanacak olan projelerin 30 Eylül 2013 tarihinden itibaren kabul edilmeye başlayacağını belirten Bozali, son teslim tarihinin ise 31 Ekim 2013 olduğuna dikkat çekti. “Bu tarihten sonra gelecek projeler işleme alınamayacaktır” diyen Bozali “Bu çağrı kapsamında sunulacak olan projelerin yatırım süreleri 2 taksiti geçmeyecek şekilde planlanmalıdır. Başvuru tek taksit olarak planlanmış ise yatırım süresi ve ödeme talebi paketinin hazırlanıp kuruma sunulması toplamda 8 ayı geçmemelidir. Başvuru iki taksit olarak planlanmış ise birinci taksitin yatırım süresi ve ödeme talebi paketinin hazırlanıp Kuruma sunulması 6 ay içerisinde olmalıdır. 11. Proje Başvuru Çağrı İlanı’nda tarım ve kırsal kalkınma ile ilgili on başlık altında yer alan yatırımlar desteklenecektir. Uygun harcama olarak; yapım işleri, makine-ekipman alımı, hizmet alımı ve görünürlük harcamaları esas alınacaktır. Bu kapsamda verilecek destek geri ödemesiz olarak kullandırılacak olup destek oranı yüzde 50-65 arasında değişecektir" dedi.

Süt üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlar için uygun harcamalar toplam tutarı en az 15 bin Avro, en fazla 1 milyon Avro olduğuna dikkat çeken Bozali, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Et üreten tarımsal işletmelere yönelik yatırımlar için uygun harcamalar toplam tutarı kırmızı et üreten tarımsal isletmelerde en az 20 bin Avro, en fazla 1 milyon Avro; kanatlı eti üreten tarımsal işletmelerde en az 15 bin Avro, en fazla 500 bin Avro. Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasına yönelik yatırımlar için uygun harcamalar toplam tutarı süt işleyen işletmelerde en az 50 bin Avro ve en fazla 3 milyon Avro, Süt toplayan üretici örgütlerinde ise en az 25 bin Avro ve en fazla 1 milyon Avro,. Et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması projeleri (Kırmızı et ve Kanatlı et) için uygun harcamalar toplam tutarı en az 30 bin Avro, en fazla 3 milyon Avro. -Meyve ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması için uygun harcamalar toplam tutarı en az 50 bin Avro, en fazla 1 milyon 250 bin Avro. Su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması için uygun harcamalar toplam tutarı en az 50. Bin Avro en fazla 1.500.000 Avro, Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi için; Arıcılık, Süs Bitkilerinin Yetiştirilmesi ile Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Yetiştirilmesi sektörlerinde uygun harcamalar toplam tutarı en az 5 bin Avro, en fazla 250 Bin Avro. Yerel ürünler ve Mikro işletmelerin geliştirilmesi için uygun harcamalar toplam tutarı en az 10 bin Avro, en fazla 250 bin Avro. Kırsal turizm yatırımları için uygun harcamalar toplam tutarı en az 15 bin Avro, en fazla 400 bin Avro ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi için uygun harcamalar toplam tutarı en az 15 bin Avro en fazla 200 bin Avro olmalıdır’’ dedi.

Bozali, 11. Proje Başvuru Çağrı İlanı ile birlikte 81 ilde yaşayan Trabzonlular'ı, Trabzon’a yatırım yapmaya davet ederek 512 milyon 713 bin 338 Euro Avroluk bütçeden Trabzon’un hak ettiği payı alması için proje beklediklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel