'Tatlı dil, güler yüz' masası

Trabzon'un Of Kaymakamlığı'nda oluşturulan ''Tatlı Dil, Güler Yüz Masası''yla, üniversite mezunu engelli bir genç iş sahibi olmanın, kolonya ve çikolata ikram edilen vatandaşlar da güler yüzle karşılanmanın mutluluğunu yaşıyor. Of Kaymakamı Tuncay Sonel,

'Tatlı dil, güler yüz' masası

Trabzon'un Of Kaymakamlığı'nda oluşturulan ''Tatlı Dil, Güler Yüz Masası''yla, üniversite mezunu engelli bir genç iş sahibi olmanın, kolonya ve çikolata ikram edilen vatandaşlar da güler yüzle karşılanmanın mutluluğunu yaşıyor.

Of Kaymakamı Tuncay Sonel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet konağında işi olan vatandaşların, kaymakamlığın girişinde güler yüzle karşılanmasını istediklerini belirterek, ''Bu düşüncemizi hayata geçirmek için kaymakamlık girişinde, 'Tatlı dil, güler yüz' masası oluşturduk'' dedi.

Bu arada, bedensel engelli olan Mustafa Kabahasanoğlu'nun işsiz olduğunu öğrendiklerini ifade eden Sonel, ''Onu bu göreve getirdik. Mustafa üniversite mezunu. Tüm vatandaşlar bu durumdan çok memnun. Gelen vatandaşlarla yakından ilgileniyor. Tabi ki güler yüzünü onlardan esirgemiyor'' diye konuştu.

-''GÜLER YÜZ PARAYLA SATILMIYOR''-

Güler yüzün parayla satılmadığını, sermayesinin de olmadığını ifade eden Sonel, şunları söyledi:
''Vatandaşa devletin güler yüzünü göstermek istedik. Çalışanlar işini en iyi şekilde yapacak, bunu yaparken de gülümsemesini eksik etmeyecek. İşini iyi yapanlar bunun karşılığını alacak. Her ay belirlediğimiz bazı memurlara çeşitli ödüller veriyoruz. Bu uygulama devam edecek. Halkla iç içe bir anlayışı herkesin uygulaması lazım. Görevliler, çocukla çocuk, büyükle büyük olmalı.''

-KOLONYA VE ÇİKOLATA İLE KARŞILIYOR-

Kaymakamlık binasına gelen vatandaşları kolonya ve çikolata ile karşılayan Mustafa Kabahasanoğlu ise bir işi olduğu için hayatının artık yeni bir anlam kazandığını söyledi.

İşletme fakültesi mezunu olduğunu, uzun bir süredir işsiz olduğunu belirten Kabahasanoğlu, ''Özellikle benim gibi engelli vatandaşlarımıza bu gibi iş imkanlarının sağlanmasını çok önemli. Artık aileme katkı sağlayabileceğim. Kaymakam beye şükran borçluyum'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel