Tabela kimin umrunda

Trabzon-Erzurum Karayolu üzerinde yol kenarında bulunan “Çöp ve hafriyat dökmek yasaktır” tabelasına rağmen dökülen çöp ve hafriyatlar dikkat çekiyor. Trabzon-Maçka-Erzurum E-97 Devlet Yolu üzerinde yol kenarındaki merkez Kutlugün köyü sınırları içinde bu

Tabela kimin umrunda

Trabzon-Erzurum Karayolu üzerinde yol kenarında bulunan “Çöp ve hafriyat dökmek yasaktır” tabelasına rağmen dökülen çöp ve hafriyatlar dikkat çekiyor.

Trabzon-Maçka-Erzurum E-97 Devlet Yolu üzerinde yol kenarındaki merkez Kutlugün köyü sınırları içinde bulunan alanda İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından konulan “Çöp ve hafriyat dökmek yasaktır” tabelasını kimse umursamıyor. Her gün binlerce aracın geçtiği yolun kenarındaki boş alanda 'Çöp ve hafriyat dökmek yasaktır' tabelasına ve yasağa uymayanlar hakkında 27 bin 734 YTL para cezası uygulanacağına dair uyarıya rağmen vatandaşlar bu alana çöp ve hafriyat dökmeyi sürdürüyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kutlugün köyü muhtarı Ahmet Sevim, köy sınırları içinde bulunan bu alana çöplerin daha çok Trabzon merkezden gece geç saatlerde getirilerek döküldüğünü ve yapılan bütün çalışmalara rağmen bunun önüne geçilemediğini söyledi. Her defasında güvenlik güçlerine haber verildiğini kaydeden ancak belirtilen alanda sürekli denetim yapılmasının zorluğuna dikkat çeken Sevim, “Burası çöp alanı değil. Yoldan her gün binlerce kişi geçiyor, onlara rezil oluyoruz. Denetim yapılıyor ancak sürekli orada bulunamadığımız için gece geç saatlerde çöp ve hafriyat getirilip dökülüyor. Ben sürekli orada bekçilik yapamam. Gerekli şikayetleri yapıyoruz. Buna bir çare bulunması lazım. Yetki ve sorumluluk kimdeyse bu işe el atmalı” diye konuştu.

Öte yandan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise denetimlerin aralıksız bir şekilde yapıldığını ancak bazı duyarsız kişilerin gece geç saatlerde gelerek çöp ve hafriyat dökmeyi sürdürdüğünü belirttiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel