Tabakhane'de çalışmalar sürüyor

 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane'de bugüne kadar 521 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 220 binanın yıkımı tamamlandı. Mülkleri kamulaştırılan hak sahiplerine 98 milyon TL ödeme yapıldı.  Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

Tabakhane'de çalışmalar sürüyor
 688 binanın kamulaştırılacağı Tabakhane'de bugüne kadar 521 binanın kamulaştırılması tamamlanırken, 220 binanın yıkımı tamamlandı. Mülkleri kamulaştırılan hak sahiplerine 98 milyon TL ödeme yapıldı. 
 
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu TOKİ ile ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma ve yıkımların büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, "Tabakhane Vadisi de tıpkı Zağnos Vadisi gibi Trabzon'un en güzel mekânlarından biri haline gelecek" dedi.
 
Başkan Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşümünde 688 binanın yıkılacağını ve bugüne kadar 521 binanın kamulaştırmasının tamamlandığını kaydederek, "Hak sahiplerine 98 milyonTL ödeme yapıldı ve 220 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Yıkımlar süratle devam ediyor. Tamamlandığında Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri olacak Tabakhane Vadisi aslına dönecek" ifadelerini kullandı.
 
688 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde 5 bin 355 hak sahibi bulurken, bugüne kadar anlaşma sağlanan hissedar sayısı 2 bin 854 olarak gerçekleşti.
 
Öte yandan Zağnoz Vadisi 4. Etap için kamulaştırma çalışmaları hızla devam ediyor. Kahramanmaraş Caddesi ile devlet sahil yolu arasını kapsayan 4. Etap için hak sahiplerine yaklaşık 32 milyon 822 bin TL ödendi. 4.etapta bulunan 102 binadan 70 bina sahibi ile anlaşmaya varıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler