Tabakahanede kaç bina yıkıdı ?

Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar hızla devam ediyor.Belediye ekipleri kamulaştırılarak yıkıma hazır duruma getirilen 23 binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. Böylece, Tabakhane’de bugüne k

Tabakahanede kaç bina yıkıdı ?

Trabzon Belediyesi ile TOKİ’nin ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar hızla devam ediyor.

Belediye ekipleri kamulaştırılarak yıkıma hazır duruma getirilen 23 binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. Böylece, Tabakhane’de bugüne kadar yıkılan bina sayısı 157’ye ulaştı.
 
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu TOKİ ile ortaklaşa yaptıkları Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kamulaştırma ve yıkımların büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, “Tabakhane Vadisi’de tıpkı Zağnos Vadisi gibi Trabzon’un en güzel mekanlarından biri haline gelecek” dedi.
 
 
Başkan Gümrükçüoğlu, Tabakhane Kentsel Dönüşümünde 685 binanın yıkılacağını ve bugüne kadar 491 binanın kamulaştırmasının tamamlandığını kaydederek, "Hak sahiplerine 76 milyon 600 bin TL ödeme yayıldı. Bugüne kadar 157 binanın yıkımını gerçekleştirildi. Son olarak Tabakhane Köprüsü’nün altında kalan 23 binanın yıkımını gerçekleştirdik. Tamamlandığında Trabzon'un yeni yaşam alanlarından biri olacak Tabakhane Vadisi böylece aslına dönecek" ifadelerini kullandı. 
 
685 binanın yıkılacağı Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesinde 5 bin 324 hak sahibi bulurken, bugüne kadar anlaşma sağlanan hissedar sayısı 2 bin 850 olarak gerçekleşti. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel