Sürmene'de öncelik istihdam

 Eylül ayı Belediye meclisi toplantısına İktidar  ve muhalefet üyeleri tam kadro iştirak etti.Sürmene AK Parti İLÇE Başkanı Aydın Bayraktar’ın da katıldığı toplantıda bir çok gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin en önemli maddesi olan Sürm

Sürmene'de öncelik istihdam

 Eylül ayı Belediye meclisi toplantısına İktidar  ve muhalefet üyeleri tam kadro iştirak etti.

Sürmene AK Parti İLÇE Başkanı Aydın Bayraktar’ın da katıldığı toplantıda bir çok gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin en önemli maddesi olan Sürmene ilçesinde Kızlay’a ait olan Serender, Düğün salonu ve Diyaliz merkezinden oluşan yerleşkenin sorunlarının giderilmesi. Belediye meclis gündemine alınarak çözmesi için inceleme ve çözüm  komisyon oluşturulmasına karar verildi. Oluşturulan inceleme ve çözüm komisyonuna Aydın Çilingir, Osman Hacioğlu, Enbiya Sürmen ve Haydar Demir seçildi.

‘İlçemizin Menfaati Ön Plandadır’

Belediye başkanı Fikri Usta Kızılay yerleşkesin de var olan sorunların giderilmesi için kurulan inceleme ve çözüm komisyonu çalışmalarının sonunda bu en kaz ortadan kalkacak diyerek şöyle devam etti “Benden önceki birkaç dönem belediye başkanlarının çalışma zamanlarından bu güne kadar gelen Kızılay’a ait yerleşkenin bundan sonraki zamanlara sorun olarak devam etmesini istemiyoruz. Bu sorunun çözülmesi için kurduğumuz inceleme ve çözüm komisyonu ile birlikte burada var olan sorunu çözeceğiz. Bu sorunun çözerken Sürmene ilçesinin menfaatlerini mutlaka ön plana çıkaracağız” dedi.

Sanayi alanına çevrildi

Belediye meclis toplantısında alınan en önemli karalardan birisi olan Beta Çay firması arkasında bulunan ve kendilerine ait olan arsanın konut alanından sanayi arsasına çevrilmesi. Konuyla ilgili Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta şöyle söyledi, “Sanayi bölgesinde bulunan Beta çay fabrikası yetkilileri fabrikanın arka kısmındaki arazilerinin paketleme tesisi için kullanacaklarını belediyeden talepte bulundular ve bu tesiste 30 kişi çalıştıracaklarını belirttiler. Değerlendirmelerimiz sonunda burada çalışacak olan kişilerin Sürmene ilçesine istihdam ve ekonomi sağlayacaktır diye düşünerek arazinin cinsini istihdam önceliğini düşünerek konut alanından sanayi alanına çevirdik.”diye devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel