Sosyal hizmetlerden yardım eli

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Selim Çelenk, yaptığı açıklamada, sosyal devletin unsurlarından biri olan ve Ulu Önder Atatürk'ün ''Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir'' sözünden hareketle, il genelindeki ilköğretim çağında olan tüm yetim, öksüz ve m

Sosyal hizmetlerden yardım eli

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Selim Çelenk, yaptığı açıklamada, sosyal devletin unsurlarından biri olan ve Ulu Önder Atatürk'ün ''Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir'' sözünden hareketle, il genelindeki ilköğretim çağında olan tüm yetim, öksüz ve muhtaç durumdaki çocukları tespit ettiklerini söyledi.

 İl genelindeki tüm özürlülere yönelik daha önce başlattıkları çalışmayla, 2 bin 85 özürlünün bakımını yapanlara ayda yaklaşık 1 milyon YTL'ye yakın nakit yardımda bulunmaya devam ettiklerini belirten Çelenk, ''Şimdi de Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, il genelindeki yetim, öksüz ve kimsesiz çocukları tespit ederek maddi yönden bakımını üstlenip sıkıntı içinde olan ailelere gerekli katkının sağlanması için çalışma başlattık'' dedi.

Bugüne kadar kurumlarına ulaşan veya kendilerine bildirilen mağdur ve kimsesiz çocukların yakın ailelerine, yerinde inceleyerek, bu yıl içerisinde 731 bin YTL ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını dile getiren Çelenk, şunları kaydetti:

''Şimdi ise en ücra köşede bile ulaşılmadık mağdur insanımızın kalmaması hassasiyetinden hareketle, devletin sıcak elinin herkese ulaşabilmesi adına il genelindeki tüm ilköğretim çağındaki kimsesiz, yetim, yardıma muhtaç çocukları tespit edip bir envanter oluşturduk.

Tespit edilen 1935 çocuğumuzun, öncelikle anne babadan yoksun yaşayan ve mağdur durumda bulunanların bakımını gerçekleştiren yakınlarına, gerek danışmanlık gerekse maddi yönden ne gibi katkılar sağlayabileceğimizi ev ziyaretlerinde sosyal incelemelerle belirledik. Bu çocuklardan, durumunun elverişsiz olduğunu tespit ettiklerimize, mağduriyetleri giderilinceye kadar nakdi yardım yapmaya başladık.''

Çelenk, bu çalışmayla, herkesin en doğal hakkı olan eğitim ve yaşama hakkını sağlama noktasında gerekli yardımları gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

-AİLELER MEMNUN-

Uygulama kapsamında yardım alan iki çocuk annesi Ayten Şahin (28), kendilerine böyle bir yardım elinin uzanmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Gizem (10) ve Gamze (9) adında iki çocuğu olduğunu ve eşinden ayrı yaşadığını belirten Şahin, ''Çocuklarımın ikisinde de sara hastalığı var. Eski evimden ev sahibim kirayı ödeyemediğim için çıkardı. Yeni evimin kirası 175 YTL. Hiçbir gelirimiz yok'' dedi.

Şimdiye kadar belediyeden ekmek yardımı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan ise kömür ve birikmiş borçlarına karşılık para aldığını, ancak bunların geçinmelerini temin etmediğini ifade eden Şahin, ''Sosyal Hizmetlerden evimize gelip baktılar. Onlar iki çocuğum aracılığıyla bana ulaştılar. Şimdi buradan aldığım yardımla biraz daha imkana kavuştum. Allah devletimize zeval vermesin'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel