Sorunlar barışla çözülmeli

Çınar, düzenlediği basın toplantısında, özellikle Ergenekon davasıyla başlayıp, Başbakanın Güneydoğu gezisi ile daha fazla artan, bir kısım milletvekili ve belediye başkanlarının da katılıp önderlik ettiği ve özellikle çocukların kullanıldığı aşırı şiddet

Sorunlar barışla çözülmeli

Çınar, düzenlediği basın toplantısında, özellikle Ergenekon davasıyla başlayıp, Başbakanın Güneydoğu gezisi ile daha fazla artan, bir kısım milletvekili ve belediye başkanlarının da katılıp önderlik ettiği ve özellikle çocukların kullanıldığı aşırı şiddet olaylarını kesinlikte tasvip etmediklerini belirtti.

Bazı devlet yetkililerinin ve toplumun bir kısmının düşüncesine uymasa da hoşuna gitmese de ülkede sosyal, siyasal ve kültürel farklılıkların olduğunu ve olacağını ifade eden Çınar, ''Ayrıca herkes düşünesini ifade etme, yayla ve örgütlenme hakkına sahiptir. Bu amaçla hukuk kuralları içerisinde şiddet içermeyen toplantı ve gösteriler de yapılabilir. Bu demokrasimizin gereğidir. Ancak Mazlumder Trabzon Şubesi olarak son olaylarda yapılanları bu kapsamda görmemiz, demokrasi gereği saymamız asla mümkün değildir'' dedi.

Çınar, yolların tahrip edilerek barikatların kurulduğu, araçların taşlanarak yakıldığı, fert ve devlet mallarına zarar verildiği, insan hayatına kasteden taşlı, sopalı aşırı şiddet arz eden olayların tasvip edilemeyeceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Özellikle, olaylarda çocukların piyon olarak kullanılmasını anlamak mümkün değildir. Bazı milletvekilleri ile belediye başkanlarının olaylar içinde yer alması düşündürücü olduğu kadar manidardır. Olayların düşünceyi ifade etme ve örgütleme özgürlüğü ile hiçbir alakası yoktur. Artık şiddetin çözümsüzlük ürettiği görülmelidir. Bu nedenle Mazlumder olarak herkesi hukuka saygılı olmaya, barışçı yolları kullanmaya, şiddetten uzak durmaya, can ve mal emniyetine zarar vermemeye davet ediyoruz. Ülkemizde var olan sorunlarımızı barış ortamında çözmekten başka bir alternatifimiz yoktur''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel