Şimdiki sürece tavır gösterecek miydi ?

 Yerel gazetelerin Trabzon için hayati bir önem taşıdığını belirten Karan, “Gazeteyi ikinci kez ziyaret ediyoruz ve bu arada geçen süre zarfında gazete gündemi belirleyen bir konuma geldi. Bundan sonraki süreçte de bu başarının devam edeceğini düşünüyorum

Şimdiki sürece tavır gösterecek miydi ?

 

Yerel gazetelerin Trabzon için hayati bir önem taşıdığını belirten Karan, “Gazeteyi ikinci kez ziyaret ediyoruz ve bu arada geçen süre zarfında gazete gündemi belirleyen bir konuma geldi. Bundan sonraki süreçte de bu başarının devam edeceğini düşünüyorum” dedi.
 
 MAĞDURİYETE KARŞIYIZ
 
Karan, “Biz CHP olarak her ayın 1’inde gündemi değerlendirmek için toplanıyoruz. Pazartesi günleri yaptığımız toplantıları çarşamba ve perşembe günleri belediye meclisi gündeme getiriyor. Biz CHP olarak Trabzon’un menfaatine yönelik hiçbir şeye muhalefet yapmıyoruz. Sigorta Hastanesi’nin yoğunluğuna ve Kanuni Bulvarına karşı çıkıyoruz. Orada Belediye 1 sene önce ruhsat verdi ama şimdi kendi verdikleri ruhsatları iptal ediyor. Bu kente çok maliyet getiriyor. Vatandaşlar 40 yıllık birikimini oraya yatırmış. Dişinden tırnağından artırdığı ile ev almış ama bugün evi yıkılıyor. Kamulaştırma sonucunda 200 bin liraya mal ettiği evin belki de yarı parasını alacak. Burada bir mağduriyet söz konusu olacak. Bu tür durumlara belediye meclisinde grup olarak karşı çıkıyoruz.
 
BAŞKAN, PROJELERİN ARKASINA SIĞINDI
 
Karan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bunun haricinde biz merkezdeki arkadaşlarımızı da alarak, zaman zaman belediye meclis toplantılarına da katılıyoruz. Benim de şahsen katıldığım toplantılar oldu. Kanuni Bulvarı toplantıları için 4 gün üst üste toplantıya gittik ama belediye başkanı mahsustan bu konuyu gündeme getirmedi.  Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, projelerin arkasına sığınmış bir isimdir. Geçtiğimiz gün faaliyet raporunu yorumladık. 364 bin lira yemek parası verilmiş. 8 bin 600 liralık kavrulmuş fındık alınmış. Ve çok ilginç bir şey söyleyeyim, Belediye başkanının sadece yaptığı hizmetlerin,  billboardlara yapıştırılması 6 bin 672 lira.  Bunlar kendi faaliyet raporlarında var.”
 
ADNAN BEY, SİYASETİNANASINIFI ÖĞRENCİSİ
AK Parti İl Başkanı Adnan Günnar bana birkaç gün önce çağrıda bulundu.  “Gel mahallelere gidelim” diyor. Ben de şimdi ona cevap veriyorum, kimin temsilcileri ile toplantı yapacağız.  AK Parti’nin temsilcileri ile mi yapacağız bu toplantıyı yoksa CHP temsilciler ile mi?  İkisini bir araya getirelim.  
 
Adnan Bey siyaseti öğrenecek. Henüz siyasetin anasınıfı öğrencisi. Son iki aydır kendisini cesaretli gördüm. İki defa bana cevap verdi. Bu cesareti de açıkçası hoşuma gidiyor. Kendisi benimle kaçak güreşiyor.  
 
GÜMRÜKÇÜOĞLU VE GÜNNAR’A SORU!
Ben ona bir soru sordum ama bu sorunun cevabını henüz alamadım. Adnan Bey MHP’de siyaset yaptığı dönemlerde, AK Parti’ye geçerken, hiç bebek katili Abdullah Öcalan’ı savunmak zorunda kalacağını hiç düşünmüş müdür?  Nedense bu soruma cevap veremiyor ya da vermek istemiyor.
 
Başkan Gümrükçüoğlu fotoğraflarda merhum MHP lideri Alparslan Türkeş’in arkasında el pençe dururken bir fotoğrafı var. Bir gün gelip de, açılım sürecini veya milliyetçiliği ayaklar altına alan bir Başbakan’ı, savunmak adına tavır alacak bir cesareti gösterebileceğini hiç düşündü mü? Gümrükçüoğlu ve Günnar’dan bu sorularıma cevap bekliyorum. Yoksa zaten buraya tren gelmemiş, teleferik de gelmemiş. Mavi Karadeniz çürümüş sahilde yatıyor. Bunları zaten millet de biliyor. Geçen bir reklam koymuşlar, Çömlekçi’yi yaptık diye. 1 saat sonra kaldırdılar. Ben de dedim ki inşaalah kaldırmazlar da orda bir basın açıklaması yaparız. Yapmadıkları bir projeyi yaptık diye gösterdiler.
 
Geçen 1 Mayıs’ı kutladık. Türkiye’ye ileri demokrasiyi getireceğini söyleyenler, bu ülkenin emekçisini , milletvekilini gazlamışlar. Gündemi değiştirme sürecine yönelik hamleler. Kendi işçisine biber gazı sıkanların Suriye’ye ileri demokrasi getirme yetkisi de yoktur, hakkı da yoktur.  Türkiye bugün maalesef düğmeye basanlar tarafından yönetiliyor.  Türk halkı da buna alet oluyor.
 
YEREL SEÇİMLERE YOĞUNLAŞTIK
 
Yerel seçimler bizim için de ulus için de çok önem teşkil ediyor.  Bütün enerjimizi bu konuda yoğunlaştırdık.  Çünkü biliyoruz ki yerel seçimler bunların gidişinin başlangıcı olacaktır. Zaten bunların tükeniş başlangıcı 21 Mart’ta Diyarbakır’da yapılan Nevruz kutlamasıdır.  Yerel seçimlerde bu tükeniş zirve yapacak ve bu iktidardan Türkiye kurtulacaktır. Türkiye’de geçmişte çok şeyler olmuştur ama tarihinde ilk kez işbirlikçi iktidar tarafından yönetilmektedir. Bu ülke adına çok acıdır. İnşallah halkta bunun hesabını soracaktır.
 
HAKYEMEZ’İN GEÇMİŞİ KARANLIKTIR
 
İktidarın işi gücü yok T.C. ibaresi ile uğraşıyor. Akil adamlar bilindiği üzere Trabzon’a gelecek heyetin başkanlığını yapan Prof. Dr. Şevki Hakyemez’in 4 yıl önce öğrencilere vermiş olduğu ödevler var.  “Anayasa’nın ilk 4 maddesi kalksa ne olur, Türklük neden bu kadar önemli?” tarzında sorular yöneltmiş. Bu soruları gelince kendisine soracağım. Hakyemez’in geçmişi karanlıktır. Verdiği ödevleri inkar edemez herhalde. Gelinen noktada Hakyemez bize demokrasi dersi verecek. Ya kardeşim Farabi’de işçiler atıldı, sonra mahkeme kararı ile döndüler. Sen rektör yardımcısı olarak o işçilerin haklarına sahip çıkamamışsın. O kurumu düzeltememişsin, gelip bize demokrasiyi anlatacaksın. Sen barıştan yana isen, kardeşlikten ve emekten yana isen, kısacası adamsan yetkini kullanıp o işçileri işbaşı yaptırabilirdin.  Sen bunları yapamadın, kalkıp bize akıl vereceksin.
 
AKİLLER BİZE NE ANLATACAK?
 
Heyetteki bir diğer isim. Bendevi Palandöken, Trabzon’da bir dünya icralık esnaf var. Esnafın vurulan çek sayısı 2800. Marketler yasasını 2 senede çıkartamayan hükümet, şike yasasını 6 ayda 2 defa çıkarttı. Palandöken, marketler yasası ile alakalı 1 sene önce konuşuyordu ama şimdi akil insan oldu. Sen kendi kurumunda sorunu çözemedim, kalkıp Türkiye’ye akıl vereceksin. Akil adamları bekliyoruz. Demokratik bir şekilde onları karşılayacağız onları. CHP’li arkadaşlarıma, MHP’li arkadaşlarıma neyi anlatacaklarını çok merak ediyoruz.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel