Silah ruhsatı alanlar dikkat!

Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Tunahan Bayçelebi ile Hüseyin Sakaoğlu, “Ateşli Silahlara Sahip Olan Bireylerin Narsist ve Öfke Düzeylerinin İncelenmesi” konusunda araştırmaları sonucu çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Öğrenciler araştırma sonuçlarına

Silah ruhsatı alanlar dikkat!
Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden Tunahan Bayçelebi ile Hüseyin Sakaoğlu, “Ateşli Silahlara Sahip Olan Bireylerin Narsist ve Öfke Düzeylerinin İncelenmesi” konusunda araştırmaları sonucu çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Öğrenciler araştırma sonuçlarına göre silah ruhsatı alacak bireylere narsist kişilik ve öfke testi uygulanması gerektiğini, ruhsal bozukluk tespit edilen bireylere de ruhsat verilmemesi sonucuna ulaştı.
 
YÜZDE 54, ÖFKESİNİ KONTROL EDEMİYOR
Trabzon’da rastgele örneklendirme yöntemi ile gerçekleştirilen araştırmaya katılan 103 gönüllü kişiye uygulanan anket çalışmasında, deneklere narsist kişilik ve öfke düzeyi testi yapıldı. Ankete katılanlardan 45 kişi silah kullanmakta iken araştırmaya katılan bireyler arasında silahı olan 45 kişiden yüzde 15,6’sında düşük, yüzde 53,3’ünde orta, yüzde 31,1’inde yüksek seviyede öfkeli olma özelliği tespit edildi. Silahı olan bireylerin yüzde 46,3’ü öfkesini kontrol edebilirken, yüzde 23,7’sinin öfke kontrolünde zorlandığı, yüzde 31’inin ise öfkesini kontrol edemediği tespit edildi. Ayrıca araştırmaya katılan bireyler arasında silahı olan kişilerin yüzde 60 düşük, yüzde 31 orta, yüzde 9 yüksek seviyede narsist kişilik özelliğine sahip oldukları ortaya çıktı. Türkiye’de silah ile adam öldürme ve yaralama olayları düşünüldüğünde yüzde 9’luk oranın yüksekliğine dikkat çekildi.
 
RUHSAL BOZUKLUK TESPİT  EDİLEN BİREYLERE RUHSAT VERİLMEMELİ
Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, silah kullanımı konusundaki araştırma sonunda şu sonuçlara ulaştı: “Aileler 10 yaş altında bulunan çocuklara kesinlikle silah kullandırmamalı ve özendirmemeli. Silah ruhsatı alacak kişilere narsist ve öfke testi uygulanmalı ve ruhsal bozukluk tespit edilen bireylere ruhsat verilmemelidir. Ergenlerin öfkelerini kontrol edebilmelerinde öfke kontrol eğitim programlarının uygulanması ve hatta silah ruhsatı alacak kişilere de bu eğitim uygulanmalıdır.” 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel