Sarp Sınırı'nda yeni düzenleme

Artvin'in Hopa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısı'ndan yaya geçişi olamayacağı yönünde yapılan haberler tepkiye neden olurken, böyle bir uygulamanın olmadığını belirten Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, konuyla ilgili Sarp Sınır Kapısı'nda bir basın açıklama

Sarp Sınırı'nda yeni düzenleme

Artvin'in Hopa ilçesinde bulunan Sarp Sınır Kapısı'ndan yaya geçişi olamayacağı yönünde yapılan haberler tepkiye neden olurken, böyle bir uygulamanın olmadığını belirten Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, konuyla ilgili Sarp Sınır Kapısı'nda bir basın açıklaması yaptı.

Vali Cengiz Aydoğdu, Sarp Sınır Kapısı'nın yaya geçişine kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ortada bir yanlış anlama olduğunu söyledi. Vali Aydoğdu, TIR'ların arasından yaya geçişi olmayacağını ifade ederek “Bizim üzüldüğümüz ve düzeltmek istediğimiz konu TIR'ların arasından yaya geçemez. Oradan geçen insanların can güvenliğini düşünmek zorundayız. Bu açıdan 1 Mart 2009 tarihinden itibaren yaya geçişinin bugünkü haliyle uygulanmasına müsade edemeyiz. Hala o noktadayız ancak yaya geçişinin tamamıyla yasaklanması vatandaşlar tarafından geçişlerin yasaklanması gibi algılanmış. Böyle bir durum katiyen kimsenin aklından geçmez. Burası bizim 17 kapımız içerisinde vizesiz işleyen tek kapı. Gürcistan ile 2006 ocak ayından beri vize muafiyeti söz konusu ve burada geçişlerin daha da hızlanması istiyoruz. Buradaki ticaretin daha da canlanmasını istiyoruz” dedi.

“Burada biz Sınır Ticaret Merkezi kurmak istiyoruz ve devlet olarak bu ticareti daha da geliştirmek istiyoruz” diyen Vali Aydoğdu “Valilik olarak, Gümrük Müsteşarlığı olarak elimizden ne gelirse bunu yapmak istiyoruz. Ancak burayı modern çağdaş bir kapı hüviyetine kavuşturmak istiyoruz. Yani o TIR'ların arasında yayalar olmasını istemiyoruz belirli bir düzen dahilinde geçişleri sağlamak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde düzenleme başlayacak, yayalar için deniz tarafına çok daha güvenli çok daha düzenli geçişin hızlı olacağı yeni bir koridor yapıyoruz. Her iki ülkenin ve buradaki insanların uzun vadede bu geçişlerin daha disiplinli sistematik ve araçlar ile olabileceği kanaatindeyiz. Kanunlarımız bunu emrediyor. Fakat burada birazda iyi niyet aramıyorum. Kasıtlı bir şekilde bizim bu düzenlememiz yaya geçişleri yasaklanıyor şeklinde basına intikal etti. Özetle bizim amacımız bu sahadaki kargaşaya son vermektir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel