Samsun'daki Yangın Sürüyor

Yangında 50 hektar çamlık alan yanarken, söndürme çalışmaları ise güçlükle sürdürülüyor.Vezirköprü ilçesinin Susuz köyünde dün saat 13.00 sıralarında çıkan orman yangını bir türlü söndürülemiyor. Çıkış sebebi henüz tespit edilemeyen yangında alevler bir a

Samsun'daki Yangın Sürüyor

Yangında 50 hektar çamlık alan yanarken, söndürme çalışmaları ise güçlükle sürdürülüyor.

Vezirköprü ilçesinin Susuz köyünde dün saat 13.00 sıralarında çıkan orman yangını bir türlü söndürülemiyor. Çıkış sebebi henüz tespit edilemeyen yangında alevler bir anda ormanı sardı. Alevlerin ormanı sarması üzerine çevrede büyük panik yaşandı. Susuz köyünün Ballık Mahallesi tedbir amaçlı tahliye edilirken, vatandaşlar ise eşyalarını traktörlere yükleyerek yangın mahallinden uzak yerlere taşıdı.

Yangınla birlikte ormanın içinden geçen Susuz köyünün elektrik hatlarının zarar görmesinden dolayı köyün birçok mahallesine elektrik verilemiyor. Yangın söndürme çalışmalarına Samsun, Amasya, Sinop ve Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri, ilçe ve belde belediyelerinin itfaiye araçları ve su tankerleriyle müdahale ediliyor. Köylüler de kendi imkanlarıyla söndürme çalışmalarına katkı sağlıyor. Yaklaşık 50 hektar çamlık alanın kül olduğu yangında yangın söndürme çalışmaları gece boyunca devam ederken, rüzgarın da etkisiyle yangın yayılmaya devam ediyor.

Ankara Kızılcahamam Orman İşletme Müdürlüğü'nden gelen 2 helikopterin gece dolayısıyla yangına müdahale edemediği, ancak helikopterlerin söndürme çalışmalarına bugün katılacağı öğrenildi.

Yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini ifade eden İlçe Kaymakamı Adem Arslan, yangının büyük bir alanda sürdüğünü kaydetti. Susuz köyünün Ballık Mahallesi'nin tedbir amacıyla tahliye edildiğini ifade eden Arslan, itfaiye ve arazözlerle yangına müdahale edildiğini, helikopterlerin de katılmasıyla yangının kontrol altına alınacağını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel