Samsun'a 3 Milyon TL hibe

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Demir, 2013 yılı 9. etap yüzde 50 hibe destekli makine ekipman değerlendirmelerinin sonuçlandığını, 3 milyon 50 bin 969 TL ödenek tahsis edildiğini, 664 adet yatırımcının hibe desteği ödemesine hak kazandı

Samsun'a 3 Milyon TL hibe

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Demir, 2013 yılı 9. etap yüzde 50 hibe destekli makine ekipman değerlendirmelerinin sonuçlandığını, 3 milyon 50 bin 969 TL ödenek tahsis edildiğini, 664 adet yatırımcının hibe desteği ödemesine hak kazandığını söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili İsmail Demir yaptığı açıklamada, “2013 yılı 9. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında makine ekipman alımlarının desteklenmesi projesi ile ilgili olarak ilimizde 3 bin 58 adet makine ekipman desteği hibe başvurusu yapılmıştır. Tebliğde de belirtildiği üzere illere tahsis edilecek ödenek illerin tarım alanı, kırsal nüfus, tarımsal üretim değeri ve sosyoekonomik gelişmişlik endeksi kriterleri çerçevesinde Bakanlığımızca yapılan değerlendirme sonucu ilimize 3 milyon 50 bin 969 TL ödenek tahsis edilmiştir. Tahsis edilen ödenek gereği 664 adet yatırımcı hibe desteği ödemesine hak kazanmıştır” dedi.

“Destekleme ödemelerinden, idari hata sonucu düzenlenen belgelerle yapılan ödemeler hariç, haksız yere yararlandığı tespit edilen yatırımcı ve yükleniciler il müdürlüklerinin internet sitelerinde ilan edilerek, beş yıl süreyle bakanlığın hiçbir destekleme programından yararlandırılmazlar” diyen İsmail Demir şöyle devam etti: “Başvuru fiyatı ile referans fiyat arasındaki fark yatırımcı tarafından ayni katkı olarak karşılanacaktır. Fiyat farkı nedeniyle; ayni katkıya itirazı olanlara on günlük ilan süresince, azami teknik özellikleri aynı kalmak şartı ile ve başvurudaki fiyattan veya altındaki fiyattan alınmak üzere marka ve model değiştirme hakkı verilir. Bu hüküm çerçevesinde azami teknik özellikleri aynı kalmak şartı değişiklik talep eden yatırımcılar ve makine ekipman almaktan vazgeçen yatırımcıların 22 Ağustos 2013 Perşembe günü mesai bitimine kadar il veya ilçe müdürlüklerimize müracaat etmeleri önemle duyurulur. Hibe sözleşmesi imzaladıktan sonra makine ekipman alımından vazgeçen yatırımcılar 2 yıl başka makine ekipmana başvuru yapamayacaklardır. 22 Ağustos 2013 tarihinde makine değişiklik talepleri sonuçları ve makine almaktan vazgeçenler yerine yedeklerden programa yatırımcı alınarak nihai faydalanıcı listeleri ilan edilecektir. Hibe Sözleşmeleri; nihai listede yer alan yatırımcılar tarafından 02 Eylül 2013 tarihine kadar ilçe müdürlüklerimizde imzalanacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel