Sahil yolundaki tünellere tepki

Bugüne kadar 2 kişinin hayatını yitirdiği ve yaralanmalı birçok kazanın yaşandığı tüneller vatandaşın alay konusu oldu.Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan İyidere-Sarayköy tünellerinin ışıklandırılma çalışmalarının bitirilememesi Rize'de büyük tepki top

Sahil yolundaki tünellere tepki


Bugüne kadar 2 kişinin hayatını yitirdiği ve yaralanmalı birçok kazanın yaşandığı tüneller vatandaşın alay konusu oldu.

Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan İyidere-Sarayköy tünellerinin ışıklandırılma çalışmalarının bitirilememesi Rize'de büyük tepki topluyor. 1.5 yıldır ışıklandırılması tamamlanamayan tünellerde bugüne kadar meydana gelen kazalarda 2 kişi hayatını kaybetmiş birçok kişide yaralanmıştı. RTSO Yönetim Kurlu Üyesi Şükrü Cevahir, "Tünellerdeki ışıklandırma çalışmalarının bitmemesinin alay konusu olduğunu belirtti.

Rize'nin İyidere İlçesi Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan Sarayköy tünellerinin ışıklandırma çalışmaları adeta yılan hikayesine dönüp alay konusu olmaya başladı. Yaklaşık 2 yıl önce hizmete açılan tünellerde tam 1.5 yıldır devam eden ışıklandırma çalışmaları kağnı hızıyla ilerliyor. Tüneller açıldıktan sonra ışıklandırma olmadığından, bugüne kadar meydana gelen trafik kazalarında 2 kişi hayatını kaybedip birçok kişi yaralanırken kazalarda milyarlarca lira maddi hasar meydana gelmişti. Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Cevahir, Sarayköy tünellerinde tam 1.5 yıldır bitirilemeyen ışıklandırma çalışmalarının artık alay konusu olduğunu belirterek, "Yan yana bulunan iki tünelde yapılan ışıklandırma çalışmaları bir türlü bitmek bilmiyor. Rizeli ve İyidereli vatandaşlarımız tünellerin hangisinin açık ya da kapalı olduğu konusunda iddiaya giriyorlar. Tünellerdeki ışıklandırma çalışmalarının bitmek bilmemesi alay konusu oldu. Karadeniz sahil yolu tamamlandı. Tüneller 2 yıldır açık ama gel gör ki ışıklandırılması bitirilmiyor. Bu durum trafik kazalarına neden olduğu gibi yetkililerin de acizliğini gösteriyor" dedi.

Bir vatandaş olarak her gün geçtikleri yolda tünellerin hangisinin açık hangisinin kapalı olduğunun belli olmadığını da ifade eden Şükrü Cevahir, bir gün biri, ertesi gün öteki açık. Tünellerin içindeki ışıklar hala yanmıyor. Bununla da trafiğe tam olarak açılmadılar. Başbakan Rize'ye geldiğinde tünellerin ikisi de açılıyor. Gittikten sonra trafiğe katılıyor. Artık can ve mal kaybına daha fazla sebebiyet vermemek için tünellerin ışıklandırılması bir an önce bitirilmelidir. Bunun sorumluları kimse çalışmalar tamamlanıp eksiksiz olarak trafiğe açılmalıdırlar. Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan ve yeni hizmete giren Araklı tünellerinin ışıklandırılması yapılmış bir şekilde trafiğe açıldı. Gel gör ki İyidere Tüneli Karayolları'nın ya da müteahhittin ilgisizlikleri yüzünden açılamıyor. Bu durum da büyük sorun oluşturuyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel