"Ruhsata aykırı yapılaşma"

Trabzon Valisi Nuri Okutan, "Ruhsatsız ve Ruhsata Aykırı Yapılaşmalar ile İşgal ve Tecavüzlerin Önlenmesi" adıyla çıkardığı genelge kapsamında ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmalar hakkında yapılacak işlemle ilgili bir toplantı yaptı. Kaçak yapılarla m

"Ruhsata aykırı yapılaşma"

Trabzon Valisi Nuri Okutan, "Ruhsatsız ve Ruhsata Aykırı Yapılaşmalar ile İşgal ve Tecavüzlerin Önlenmesi" adıyla çıkardığı genelge kapsamında ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmalar hakkında yapılacak işlemle ilgili bir toplantı yaptı.

Kaçak yapılarla mücadelede gelinen noktayı değerlendiren Vali Okutan, kaçak yapılara kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi. Ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmalarla ilgili bir süredir çalışma yürüttüklerini belirten Nuri Okutan, "Bayındırlık ve İskan Bakanımız Faruk Özak başkanlığında ve daha sonra hem ilimizle hem de bölgemizle ilgili bir dizi toplantı yaptık. Bu toplantılarda bizi güçlendiren önümüzü açan görüşler ortaya çıktı. Bu çerçevede iki ayda bir bu çalışmaları ilçe ilçe ele alıp gözden geçiriyoruz" dedi.

Kaçak yapılaşmanın ülkenin en önemli sorunlarından biri olduğunu anlatan Okutan, kaçak ve ruhsatsız yapılaşmanın bir taraftan çarpık ve düzensiz yapılaşmaya sebebiyet verdiğini diğer taraftan ekonomik, sosyal ve kültürel alanda başka sorunların meydana gelmesine neden olduğunu söyledi.

Kaçak yapılaşma konusunda yapılan çalışmalarla ilgili bilgilerin her ayın son mesai gününde yazılı olarak makama bildirilmesini isteyen Okutan, Valilik Makamı Başkanlığında yapılan çalışmaların periyodik olarak yapılacak toplantılarda değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya Jandarma Alay Komutanı Albay Yüksel Sönmez, Emniyet Müdürü Feridun Boz, Defterdar Kenan Karadeniz, ilçe kaymakamları ve ilgili daire müdürleri katıldı. Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel