RTEÜ'de puanlar yükseldi

Türkiye’nin genç üniversitelerinden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin (RTEÜ) tercih edilirlik oranı artarken, yerleştirme puanları da her geçen yıl bir önceki yıla oranla artıyor. 

RTEÜ'de puanlar yükseldi
RTEÜ Türkiye’nin genç üniversitelerinden bir tanesi olmasına rağmen hızlı gelişimi ile dikkat çekiyor. RTEÜ’nin tercih edilirliği artarken beraberinde yerleştirme puanlarının da yükselmesi dikkat çekiyor.

RTEÜ’de 2015 yılında 446 taban puan ile öğrenci alan Tıp Fakültesi'nin puanı bir yılda 20 puan artmış ve Tıp Fakültesi 2016 yılında 466 taban puanla öğrenci aldı. Diş Hekimliği Fakültesi’nin puanı bir önceki yıl 431 iken bu yıl 456 puana yükseldi. İlahiyat Fakültesi'nin puanı 20; Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliğinin puanı 24; Türkçe Öğretmenliğinin puanı 25; Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminin puanı 34; Uluslararası Ticaret ve Lojistik programının puanı 23 ve Hemşirelik Programının puanı da 37 arttı.

RTEÜ’de en yüksek puanla öğrenci alınan bölüm 466.8 puanla Tıp Fakültesi oldu. Geçen yıla oranla öğrenci yerleştirme puanı en fazla yükseler bölüm ise 37.5’lik puan artışı ile Sağlık Yüksek Okulu oldu. Onu 34.4'lük puan artışı ile Siyaset Bilimleri ve Kamu Yönetimi Bölümü oluşturdu. RTEÜ’de en düşük puanla yerleştirme yapılan bölüm ise 198 puanla Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesine bağlı Tarla Bitkileri bölümü oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel