Rize'nin suyu tehlike saçıyor

Belediye Başkanı Halil Bakırcı şu an virüsün kesin olarak içme suyundan kaynaklandığını söyleyemeyeceklerini belirtti. Rize'de içme suyundan insanlara bulaştığı tahmin edilen Norovirüs salgını, etkisini azaltarak sürüyor. Rize Valiliği tarafından virüsün

Rize'nin suyu tehlike saçıyor

Belediye Başkanı Halil Bakırcı şu an virüsün kesin olarak içme suyundan kaynaklandığını söyleyemeyeceklerini belirtti.

Rize'de içme suyundan insanlara bulaştığı tahmin edilen Norovirüs salgını, etkisini azaltarak sürüyor. Rize Valiliği tarafından virüsün yayılmasını önlemek için tüm okullarda hijyen çalışmaları başlatılırken sınıflar ve öğrencilerin kullanmış olduğu sıralar anti bakteriyel temizleyicilerle temizlendi. Son 10 gün içerisinde virüsten etkilenerek hastanelere başvuranların sayısı bin 100'ü buldu. Mide bulantısı, kusma ve ishal olarak etkisini gösteren virüsten dolayı hastanelere başvuran kişilerin sağlık durumlarının ciddi olmadığı, virüsten kaynaklanan hayati bir risk bulunmadığı ifade edildi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, virüsün İslampaşa, Gülbahar ve Portakallık mahallelerine içme suyu verilen Hamzabey Su Deposu'ndan kaynaklandığı yönündeki iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, virüsün kesin olarak sudan kaynaklandığının şu an için söylenemeyeceğini dile getirdi.

Virüsün içme suyundan kaynaklanmış olabileceğini anlatan Bakırcı, şöyle konuştu: "Bu virüs salgınının doğrudan sudan kaynaklandığını söylemek mümkün değil. Ancak bu virüsten etkilenen bin dolayında kişi hastanelere müracaat etmiştir. Şu an bulunan virüs, sudan tespit edilemiyor. İnsanlardan alınan numunelerden tespit edilebiliyor. Bizde oluşan kanaat de sudan kaynaklandığı yönünde. Virüs Hamzabey Su Deposu'ndan su verilen mahallelerde görüldüğü için böyle düşünüyoruz. Ancak bu başka su kaynaklarından da kaynaklanmış olabilir. Başka nedenlerden dolayı da yayılmış olabilir." Şu ana kadar Sağlık Bakanlığı, Sağlık İl Müdürlüğü ve Valilik tarafından virüsün sudan kaynaklandığına dair bir bilgi verilmediğini anlatan Bakırcı, sözlerine şöyle devam etti: "Ama benim şahsi kanaatim de sudan kaynaklandığı yönündedir. Bu nedenle birkaç gün önce Hamzabey Su Deposuna Güneysu üzerinden yapılan su takviyesini keserek depoda temizlik çalışması yaptık." İlk kez Avrupa ülkelerinde görülen virüs, hava yoluyla ve doğrudan temasla bulaşırken Almanya'da etkili olan Norovirüs salgınında ölümler yaşanmıştı. Türkiye'de ilk kez Konya ve Aksaray'da karşılaşılan virüs can kaybına yol açmamıştı. İlaç tedavisi bulunmayan virüs iki gün içerisinde bulaştığı vücutta kendiliğinden yok olarak bağışıklığa neden oluyor. Kolay ve hızla bulaşan virüs sabunlu suyla kolayca yok edilebiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel