Rizeli Kaymakam Kadir Güntepe'ye FETÖ gözaltısı

Beytüşşebap eski Kaymakamı Kadir Güntepe FETÖ'den gözaltına alındı.

Rizeli Kaymakam Kadir Güntepe'ye FETÖ gözaltısı

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Beytüşşebap eski Kaymakamı, Elazığ Valiliği Hukuk Müşaviri Kadir Güntepe gözaltına alındı. 


BYLOCK KULLANIYORMUŞ!

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'nin 'mülkiye yapılanması'na yönelik yürüttüğü soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında daha önce Şırnak'ın Beytüşşebap ve Amasya'nın Hamamözü Kaymakamı olan Kadir Güntepe'nin, örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı tespit edildi. Hamamözü İlçesi'nde görev yaparken burada 'Amasya Kaymakamlar imamı' olan H.Ö. ile yüz yüze ve telefonda onlarca kez görüştüğü belirtilen, Elazığ Valiliğinde Hukuk Müşaviri olan Kadir Güntepe gözaltına alındı. 

Kayseri'de gözaltına alınan Kadir Güntepe'nin kente getirileceği belirtildi. 1 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Elazığ Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atanan Kadir Güntepe'nin henüz Elazığ'da göreve başlamadığı belirtildi.


Kamuoyu Kadir Güntepe'yi PKK'ya meydan okuyan kaymakam olarak tanımaktadır. PKK'lı teröristlerin hedefinde olan Güntepe'nin , 25 Eylül 2015 tarihinde bir terörist saldırısında evi ve makam aracı kurşunlanmış, evinin salonuna ve etrafına bomba ve roket atılmıştı. 

Aynı dönemde sosyal medyaki sahte hesaplar üzerinden de ölüm tehditlerine ve hakaretlere maruz kaldığını açıklayan Kadir Güntepe facebook hesabından şu mesajı yayınlamıştı: "Son olarak sahte hesaplarla yurt dışından mesaj yazıp, bana hakaret eden ve ölümle tehdit edenlere de birkaç sözüm var! Benim adresim belli. Ben Beytüşşebap'tan size yazıyorum! Azıcık yüreğiniz varsa siz de açık kimliğinizle adresinizi yazarak mesaj atın."
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel