Rizeli babanın yol çilesi

Rize’nin Çayeli İlçesine bağlı Büyükköy beldesinin Tecimerler Mahallesi’nde yol sorunu ile birlikte bir de dram yaşanıyor.Beş haneli mahallenin 2012 yılına kadar yolu bulunmazken mahalle sakinleri 2012 yılında kendi imkanları ile mahalleye yol aldı. Ancak

Rizeli babanın yol çilesi

Rize’nin Çayeli İlçesine bağlı Büyükköy beldesinin Tecimerler Mahallesi’nde yol sorunu ile birlikte bir de dram yaşanıyor.

Beş haneli mahallenin 2012 yılına kadar yolu bulunmazken mahalle sakinleri 2012 yılında kendi imkanları ile mahalleye yol aldı. Ancak, yolun sanat yapıları yapılmadığı için yol açıldıktan kısa bir süre sonra araç ulaşımına kapandı. Yaklaşık 1.5 yıldır mahalle ile araç ulaşımı sağlanamıyor. Mahalle sakinleri yolun açılması ile otomobil satın alırken yolun açılması ile ulaşıma kapanması bir olunca aldıkları otomobiller kapılarında mahsur kaldı.

20131025aw000039_04.jpg


ENGELLİ KIZLARINI SIRTINDA TAŞIYOR

Tecimerler Mahallesi sakinlerinden 65 yaşındaki Muzaffer Tecimer, zihinsel ve bedensel engelli kızları Saniye Tecimer (26) ve Neriman Tecimer’i (36) yol sorunu nedeniyle 1.5 yıldır sırtında taşıyor. Tecimer, ilerleyen yaşına rağmen rehabilitasyon merkezinde tedavi gören kızlarını her Cuma günü bir kilometre sırtında taşıdığını söyledi.

Tecimer, 65 kilo olan kızını taşımakta güçlük çekince rehabilitasyon eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Baba Tecimer, yaptığı açıklamada, yolu 2012 yılında kendi imkanlarıyla iş makinesi ile açtıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Ancak, sanat çalışmaları için yardım alamadık. Yardım alamayınca yol açıldığı gibi kapandı. 2012 yılında engelli kızlarımdan dolayı aldığım araç aldığımız gibi kapıda kaldı. Buraya kadar güçlükle geçirdik. O günden sonra binmek nasip olmadı. Engelli kızlarım her Cuma günü rehabilitasyon merkezine gidiyordu. Yaklaşık bir kilometrelik yolda onları sırtımda taşıdım. Birini yola bindirip dönüp diğerini alıyordum. 65 kilo olan Neriman’ı taşımakta gülük çektiğim için rehabilitasyon merkezinden almak zorunda kaldım. Onu artık gönderemiyorum. Bu çilemizin bitmesi için yolumuzun yapılmasını istiyoruz.”

20131025aw000039_06.jpg

Mahalle sakinlerinden İsmail Tecimer (56) de yaptığı açıklamada, yıllardır yüklerini sırtlarında taşımak zorunda olduklarını belirterek şunları söyledi: “Biz buna alıştık. Ancak, iki kızımızın durumu bizi çok üzüyor. Onlara çok üzülüyoruz. Onlar için bu yolun yapılmasını istiyoruz.”

Engelli kızların anneleri Nazmiye Tecimer de belinden rahatsız olduğu için kızlarını eşinin sırtında taşıdığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel