Rize'de İsrail protesto edildi

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve bir çok sivil toplum örgütü ve siyasi partinin destek verdiği mitinge binlerce Rizeli katıldı. Mitinge katılan Rizeliler Türk bayrakları ve Filistin bayrakları açtılar. İstiklal Marşı okunarak başlayan mitingde İsrail'

Rize'de İsrail protesto edildi

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve bir çok sivil toplum örgütü ve siyasi partinin destek verdiği mitinge binlerce Rizeli katıldı. Mitinge katılan Rizeliler Türk bayrakları ve Filistin bayrakları açtılar. İstiklal Marşı okunarak başlayan mitingde İsrail'i kınayan, "Katil İsrail, Kahrolsun İsrail, Kahrolsun ABD ve uşakları, Hamas'a selam direnişe devam" gibi sloganlar atıldı. Mitinge Hamas askerlerinin kıyafetleri ile katılan kar maskeli gençler dikkat çekti.
Saadet Partisi Rize İl Başkanı Cemil Çolak ise İsrail Büyükelçisi'nin ülkesine gönderilmesini isteyerek "Venezüella kadar olamadık. Venezüella lideri kadar olalım. Venezüella lideri İsrail elçisini çekmedi, kovdu. Bizde diyoruz ki ne olursa olsun İsrail'den büyükelçimizi çekelim. Tepkimizi koyalım, İsrail mallarını almayalım" dedi.

Mitingde konuşan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Sekreteri Ramazan Bursa'nın okumuş olduğu şiir dinleyenleri duygulandırdı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel