Rize'ye Genel Müdürden su müjdesi

DSİ Genel Müdürü Acu: Rize ilinin içme suyu sorununu ortadan kaldıracak çalışmalar devam etmektedir"

Rize'ye Genel Müdürden su müjdesi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Rize ve civar yerleşim yerlerinin içme suyu sorununu ortadan kaldıracak isale hatlarında çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

 
Genel Müdür Acu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının yarısından fazlasının DSİ tarafından yapılan içme suyu tesislerinden karşılandığını belirtti.
 
DSİ Genel Müdürlüğü'nün içme suyu faaliyetlerine 1968'de başladığını anımsatan Acu, bugüne kadar 41 milyon nüfusa Avrupa Birliği standartları kalitesinde, bugün için yılda toplam 3,76 milyar metreküp içme suyu sağlandığını ifade etti.
 
Ri̇ze İçme Suyu İsale Hattında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Acu, şunları kaydetti:
 
"Rize ilimizin ve civar yerleşim yerlerinin içme suyu sorununu ortadan kaldıracak isale hatlarında çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda yüzde 40 fiziki gerçekleşme sağlanan Rize Civar Yerleşimleri 1. Kısım İçme Suyu İsale Hattı işi kapsamında Varda kaynaklarından 59,9 kilometre uzunluğunda isale hattı ile Kalkandere, İyidere, Derepazarı, Kendirli ve civar yerleşimlerine alternatifli olarak yıllık 3,42 milyon metreküp su temin edilecektir. Diğer taraftan Rize Civar Yerleşimler 2. Kısım İçme Suyu İsale Hattı işi kapsamında da Varda kaynaklarından alınacak suyun içme suyu haznelerine ulaştırılması maksadıyla 85 kilometre uzunluğunda isale hattı, 2 kaptaj yapısı, 28 içme suyu haznesi ve sanat yapıları inşa edilecektir. Bu proje ile 2,89 milyon metreküp su temin edilerek İyidere, Kalkandere, Derepazarı, Kendirli Belediyeleri ve 42 köye içme suyu ihtiyacı karşılanacaktır. İşin 2017 yılı içerisinde inşaatının ihale edilmesi hedeflenmektedir."
 
Genel Müdür Acu, çalışmalar kapsamında Andon İçme Suyu Arıtma Tesisi'nden Rize şehir merkezindeki ana su haznesi olan Dağbaşı su haznesine 14,8 kilometre temiz su isale hattının yapılacağını, çalışmalara geçen yıl 16 Aralık'ta başlandığını belirtti.
 
Projenin yapılmasında en büyük destekçileri olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na şükranlarını sunduğunu aktaran Acu, çalışmalara emeği geçen personeline teşekkür etti.
 


 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler