Rize'de denize girilebilecek yerler belirlendi

Halk Sağlığı tarafından yapılan açıklama ile denize girilecek yerler belirlendi.

Rize'de denize girilebilecek yerler belirlendi
Rize'de Halk Sağlığı tarafuından yapılan açıklamada denize girilebilecek yerler belli oldu.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından birey ve toplum sağlığının korunması amacıyla geliştirdiği Yüzme Takip Sistemi ile Rize’de 11 plajın suyu takibe alındı. 

Rize’de 11 plajın suyunu takip eden sistemin tüm noktalarda su seviyesini mükemmel ve iyi olarak nitelendirilirken, Yüzme Suyu Takip Sistemi ile yüzme alanı ile yüzme suyu analiz sonuçlarına ve suyun kalitesine, hava şartları ve hava sıcaklığı sonuçlarına, yüzme alanının sahip olduğu imkânlara, yüzme alanına ait fotoğraflara, yüzme alanına ulaşıma, yüzme alanına en yakın sağlık kuruluşu gibi güncel verilere, vatandaşlar erişebiliyor.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Rize genelinde Fındıklı- Kıyıcık Plajı, Fındıklı-Yeniköy Plajı, Ardeşen-Karaoğlu Plajı, Pazar-Hamidiye Plajı, Pazar-Sivrikale Plajı, Çayeli Halk Plajı, Çayeli-Limanköy Aile Plajı, Çayeli-Saklıbahçe Aile Plajı, Merkez-Alipaşa Plajı,İyidere-Sarayköy Plajı ve İyidere-Yalıköy Plajı denize girilebilecek yerler olarak belirlendi. Açıklamada, vatandaşların sağlıklı ve güvenli yüzme yapabilmeleri için belirtilen yüzme alanları dışında denize girmemeleri istendi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler