Rize bu operasyonu konuşuyor

Rize Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Rize Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından Pazar ve Fındıklı İlçelerinde silah ve uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığı tespit edilen bir çeteye yönelik 10 farklı noktaya eş zamanlı baskın düzenlendi. Bas

Rize bu operasyonu konuşuyor
Rize Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Rize Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından Pazar ve Fındıklı İlçelerinde silah ve uyuşturucu madde kaçakçılığı yaptığı tespit edilen bir çeteye yönelik 10 farklı noktaya eş zamanlı baskın düzenlendi. Baskınlarda ikisi Astsubay, biri Uzman Çavuş olmak üzere sekiz kişi gözaltına alındı. Çete üyesi olduğu tespit edilen bir kişi ise aranıyor. Gözaltına alınan askerlerin çete üyeleri ile menfaat ilişkisi içerisinde oldukları anlaşıldı. Gözaltına alınan kişilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 6 tabanca, 178 adet çeşitli çaplarda mermi, 10 tabanca şarjörü, 12 gram esrar, 1 adet kurşun geçirmez yelek, 1 adet sahte pasaport, 1 adet senet ve bir adet içerisinde özel zula oluşturulmuş araç ele geçirildi.
Öte yandan Rize Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Pazar ve Ardeşen İlçelerinde yapılan yol kontrolleri sırasında, park halinde terk edilmiş bir ticari taksinin bagajında çuval içerisinde 7 el yapımı tabanca, 40 adet sürgü, 40 adet namlu, 11 mekanizma ve bol miktarda silah yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.
Olayla ilgili taksinin sahibi M.K. gözaltına alındı. M.K. ilk ifadesinde çalışır vaziyette park halinde bıraktığı aracının çalındığını beyan ederken, ikinci ifadesinde aracı N.Ö. isimli arkadaşına verdiğini söyledi. M.K., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu arada
M.K.'nın ifadesi üzerine N.Ö.'nün aranmasına başlanıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel