Rize Belediye Başkanı'ndan skandal sözler

Rize'de Atatürk heykelinin sökülmesiyle ilgili tartışmalar işçilerin fotoğrafların da ortaya çıkmasıyla artarak devam ederken Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'tan ilginç bir çıkış geldi.

Rize Belediye Başkanı'ndan skandal sözler

Rize'de Atatürk heykelinin sökülmesiyle ilgili gelişmeler ÇAYKUR protestosu ve işçilerin Atatürk heykelinin eski yerinde çekildiği fotoğrafların ortaya çıkmasıyla devam ederken Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın sosyal medyadaki sözleri yeni bir tartışma başlattı. 

Kendisine Atatürk'ün Rize ile ilgili bir sözünü hatırlatan sosyal medya takipçisine yanıt veren Reşat Kasap, "2 Mart 1918 RİZE'NİN KURTULUŞU. ATATÜRK henüz Samsuna çıkmamıştı. Önce öğrenin." diye yazdı.

Rize Belediyesi tarafından 15 Temmuz darbe girişimi kapsamında yapılacak yenileme bahane gösterilerek Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeli Rize’deki meydandan sökülerek valilik önündeki tören alanına taşınmıştı. Ardından sosyal medyada heykelin söküldüğü alanda verdiği zafer pozları ortaya çıkmıştı.

Konuşmanın medyaya yansımasından sonra Başkan Kasap'ın twitter iletilerini sildiği görüldü.









DÜN DE İŞÇİLERİN FOTOĞRAFI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Atatürk heykelinin sökülerek başka yere taşınması olayında dün de işçilerin heykelin söküldüğü yerde çekildiği fotoğraf gündemi çalkalamıştı. Heykeli söken işçinin fotoğrafı paylaşarak "işte yeni atanız" notuyla paylaşması büyük tepki toplamıştı. 




RİZE'NİN RUS İŞGALİNDEN KURTULUŞU

Dünya Savaşında Osmanlı İmparatorluğunun paylaşılması amacıyla İngiltere ve Fransa, yaptıkları Petrograt Protokolü ile Erzurum, Van ve Bitlis dışında Trabzon’a kadar Doğu Karadeniz kıyılarının Rusya’ya bırakılması konusunda anlaşmaya varmışlardı. Bu antlaşma doğrultusunda Ruslar ordularıyla hem karadan hem de denizden Karadeniz kıyılarına doğru yola çıktılar. Fazla zorlukla karşılaşmayan Ruslar 6 Mart 1916 tarihinde Rize’yi işgal etti.

17 Ekim 1917 tarihinde Lenin ve arkadaşları Rusya'da Çarlık dönemini yıkıp yeni bir düzen kurunca, aldıkları kararlarla işgal ettikleri devletlerden geri çekilmeye başladılar. 1916 yılında işgal ettikleri Doğu Karadeniz Bölgesini 1918 yılında terk ettiler. Ve Doğu Karadeniz Bölgesi işgalden kurtulmuş oldu. Rize’den çekildikleri tarih olan 02 Mart tarihi de kentin kurtuluşu olarak kutlanıyor.


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler