Paşa Vali'yi es geçmemiş!

Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık'ı havaalanında karşılamadığı gerekçesiyle Valilik ziyaretini iptal ettiği yönündeki söylentilere açıklık getirildi. Trabzon Vali Yardımcısı Hüseyin Ece konuyla ilgili yaptığı açık

Paşa Vali'yi es geçmemiş!

Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık'ı havaalanında karşılamadığı gerekçesiyle Valilik ziyaretini iptal ettiği yönündeki söylentilere açıklık getirildi.

Trabzon Vali Yardımcısı Hüseyin Ece konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
Jandarma Genel Komutanı Sayın A. Atila Işık ve beraberindeki heyetin ilimiz ve bölge illerine askeri denetlemelere gelişi esnasında Valiliğimize yapacakları ziyaret programının son anda gerçekleşmemesi ile ilgili bazı yerel ve ulusal medyada yer alan haber ve yorumların yanlış anlamalara sebebiyet verebileceği değerlendirilerek aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur.

Sayın komutanın Valilik ziyaretleri günler öncesinden karşılıklı mutabakatla belirlenmiş olmasına rağmen ziyaretten bir gün önce yerel askeri makamlarca program yoğunluğu nedeniyle valilik ziyaretinin ertelenebileceği valiliğimize intikal ettirilmiştir.
Ancak ziyaretin ertelenip ertelenmeyeceği kesin olmadığı için Valiliğimiz ziyaret gerçekleşebilecekmiş gibi hazırlıklarını yapmıştır.

Karşılama ve uğurlamaların hangi usul ve esaslarla yapılacağı hem askeri hem de sivil bürokrasimizde tanımlanmıştır. Nitekim bu konuda sivil karşılama ve uğurlamaların nasıl yapılacağı konusunda başbakanlığın 2005/16 nolu genelgesi halen yürürlüktedir. Diğer yandan Askeri Merasim ve Protokol Talimnamesi'nin 24. maddesi kuvvet komutanlarının nasıl karşılanacağını hüküm altına almıştır. Yerel ve ulusal medyada tereddütlere yol açacak haber ve yorumlara konu olacak herhangi bir usul hatası yapılmamıştır.
Oysa bazı yayın organlarında hem bir eksik uygulama varmış hem de bu eksik uygulamaya karşı tavır alınmış gibi izlenim yaratacak değerlendirmeler yapıldığı üzüntüyle müşahade edilmiştir.

Esasen Jandarma Genel Komutanımız dönüşleri esnasında Trabzon Hava Limanında yanındaki heyetin huzurunda Havalimanı Mülki İdare Amiri ve ilimiz Vali Yardımcısı Mehmet Özmen'e çok arzu ettiği halde program yoğunluğu nedeniyle Valilik ziyaretinin gerçekleşmemesinden doğan üzüntüsünün ilimiz Valisi Sayın Nuri Okutan'a aktarılmasını ve bundan sonraki ziyaretlerinde mutlaka Valilik Makamı'nı ziyaret edeceklerini ifade etmişlerdir.

Olayın aslı bu olup Türk milletinin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri ile devletin temsilcisi olan Valilik Makamı arasındaki diyalog, iş birliği ve ilişkilerdeki düzen protokol kuralları gereğince yürütülmüş olup, herhangi bir kural dışılık ve olağanüstülük yoktur” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel