"Paralel adalet beni yargılamıyor "

HAKİM VE SAVCILARI İHBAR ETTİTrabzon Adliyesinde 2007 yılında telefon dinlemelerini sızdırdığı iddiası ile meslekten atılan 32 yaşındaki Cihat Sekil, geçtiğimiz Eylül ayında kendini Trabzon savcılığına ihbar ederek işlemiş olduğun suçunu cesasını  çekmek

"Paralel adalet beni yargılamıyor "


HAKİM VE SAVCILARI İHBAR ETTİ
Trabzon Adliyesinde 2007 yılında telefon dinlemelerini sızdırdığı iddiası ile meslekten atılan 32 yaşındaki Cihat Sekil, geçtiğimiz Eylül ayında kendini Trabzon savcılığına ihbar ederek işlemiş olduğun suçunu cesasını  çekmek istedi. Yaptığı şikayete rağmen  harekete geçmeyen savcılara sinirlenen Sekil, Trabzon adliyesinde görevli bazı hakim ve savcıları HSYK’ya şikayet etti.
PARALEL YAPILANMANIN ÜRÜNLERİ
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna savcılık kanalı ile ihbarda bulunan Sekil, Trabzon’da savcı ve hakimlerin savcılar hakkında Soruşturma dosyalarının yeterli özen gösterilmemesi ve suç unsurları kuvvetli olduğu halde, delillerin toplanmamasında ısrar ettiklerini söyleyerek şikayetçi oldu.

Öte yandan Sekil, “ Beni neden yargılamıyorlar ben suç işlemişsem suç ortada varsa bunun bir cezası var. Beni yargılamayanlar paralel yapılanmanın ürünleri.”dedi.

İşte o davanın belgeleri;

1.20140220101611.jpg2.20140220101734.jpg3.20140220101830.jpg4.20140220101912.jpg


 2005 yılında Adalet Bakanlığı'nda zabıt katibi olarak işe giren Cihat Sekil (32) 2007 yılında mahkeme kararıyla telefon dinlemesi yapılan tapeleri sızdırdığı gerekçesiyle işine son verildi. 2007 yılında başlayan hukuk savaşında Sekil, "Bu suçların Türk Ceza Kanunu'nda cezası vardır. Beni neden yargılamıyorlar bu kadar işe bulaşmış ve meslekten atılmışsam? Bana ceza vermemişlerse hakkımda işlem yapmayan tüm yetkililerden şikâyetçiyim" diyerek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.
HSYK ŞİKAYET
Geçtiğimiz Eylül ayında kendini şikayet ettikten sonra Trabzon’da görevli bazı savcıların harekete geçmemesi üzerine Cihat Sekil, bu sefer farklı bir yönteme başvurdu. Sekil, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna dilekçe yazarak kendisi hakkında işlem başlatmayan savcıları şikayet etti.

Sekil, resmi yollar ile başvurduğu HSYK’ya savcılar hakkında Soruşturma dosyalarının yeterli özen gösterilmemesi ve suç unsurları kuvvetli olduğu halde, delillerin toplanmamasında ısrar edilmesi. Suç unsuru yokmuş gibi davranılarak, takipsizlik kararı verdiğini söyleyerek şikâyet etti.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler